Tanarul pilot Varga Zsolt e pregatit de lupta in 2014

Pentru cine nu-l cunoaste inca, Varga Zsolt este unul dintre cei mai promitatori tineri atleti din tara. Pilotul in varsta de 17 ani, a inceput sa concureze doar de doi ani, insa s-a clasat pe cele mai bune locuri inca de la debut, anul trecut atingand performanta de a fi Vicecampion la Campionatul National de Enduro la clasa A Juniori si pe locul trei in Campionatul National de Hard Enduro la Clasa A (Profi)! 

Intrarea lui in lumea competitiilor Hard Enduro s-a datorat participarii sale cu trei ani in urma la Scoala de Enduro FM Racing, unde a fost descoperit de catre organizatori drept un potential talent. De atunci, Varga Zsolt a fost antrenat de catre Kovacs Zsolt – (Ervin, pentru cei ce-l cunosc), un pilot care nu mai are nevoie de nicio prezentare – iar rezultatele vorbesc de la sine.

hecs 3 v

L-am intrebat pe tanarul endurist despre planurile sale pentru acest sezon. Iata ce ne-a raspuns:

Varga Zsolt: “Anul acesta cel mai important pentru mine este Campionatul National de Hard Enduro, care va fi foarte puternic, cu piloti foarte buni la start. Tocmai de aceea, ca antrenament voi mai merge si la alte curse de Enduro clasic sau Enduro-Cross.”

Motomaniac: Cu ce motocicleta vei participa la concursuri?

Varga Zsolt: “Motocicleta este cea de anul trecut deocamdata – KTM 300 EXC din 2013 – revizuita complet si gata de startul noului sezon!”

zs

Motomaniac: Anul trecut ai obtinut locul trei in Campionatul National de Hard Enduro. Ce ti-ai propus pentru sezonul acesta?

Varga Zsolt: “Ca si anul trecut particip la clasa Profesionisti si ca target mi-am fixat podiumul.”

Motomaniac: Cum te-ai antrenat in timpul iernii?

Varga Zsolt: “Toate iarna m-am antrenat intens la sala, insa, acum ca vremea ne permite iar, voi incepe din weekend-ul ce urmeaza si antrenamentele cu motocicleta.” a mai spus tanarul pilot.

antr1 antr2

Motomaniac: Stiu ca este greu sa ai sponsori in motociclism, tu cum te descurci?

Varga Zsolt: “Am planuri mari pentru anul 2014. Incepand cu acest sezon am trecut la un alt club sportiv, probabil cel mai puternic din tara la ora actuala. Acest lucru aduce automat dupa sine si sponsori noi si bineinteles target-uri marite. Atat clubul cat si sponsorii vor fi anuntati in martie. Pana atunci, stati pe-aproape…”, ne-a spus in incheiere pilotul KTM.

Ii tinem si noi pumnii si-i uram SUCCES!

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.