Arena Sitorman 2022: cine a facut valuri la editia a II-a

Weekendul trecut, toate drumurile au dus la mare! Pe 17 aprilie, cea mai mare cariera de calcar din tara – Sitorman – a vibrat din nou datorita motoarelor turate la maxim, in localitatea Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta. Piloti consacrati si rideri pasionati, din toate colturile tarii au raspuns “Prezent!” la cea de-a II-a etapa din Campionatul National Individual al Romaniei de Endurocross – Arena Sitorman, organizata de Cubul X-Cape Bacau, in parteneriat cu Enduro Dobrogea, sub egida Federatiei Romane de Motociclism. Vineri si sambata, vremea a fost de plaja; insa duminica, in ziua cursei, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, ploaia marunta si vantul rece luand locul temperaturilor generoase si soarelui stralucitor din zilele precedente. Acest aspect insa, nu a speriat niciun sportiv pe doua roti, 41 in total, respectiv 30 de sportivi pe 4 roti (atv si quad).

Marele castigator al etapei, la clasa A – Profi a fost pilotul BETA România & CSU Stiinta Bucuresti, Andrei Botoaca “Giubi” – dupa cum il cunosc oamenii din motorsport. Iata ce a declarat titratul sportiv, pentru motomaniac.ro:

“Mi-a placut destul de mult aceasta etapa, pentru ca a fost una noua pentru mine, datorita solului pietros. 90% din traseu a fost efectiv doar pe un sol predominant pietros. Au fost si zone de pamant, fara prea multe zone de padure, chiar spre deloc, dar asta nu ne-a impiedicat sa luam parte la o etapa foarte bine organizata. Traseul a fost spectaculos, pentru ca am avut parte de niste peisaje noi, a fost foarte bine marcat si destul de sigur, chiar daca au fost sectiuni de viteza foarte mari – peste 100km/h. Au fost niste drumuri de pamant “safe”, fara copaci, fara santuri, fara capcane. Ceilalti participanti de la categoria A au fost destul de buni, Bobo, spre exemplu, care este un pretendent la cea mai inalta treapta a podiumului. Ma bucur ca vor veni si sunt oameni buni la endurocross, care merg tare, pentru ca doar asa se poate ridica nivelul. Felicitari organizatorilor pentru aceasta etapa; cu siguranta o sa revin la etapele din Campionatul National. Vreau sa mentionez ca am fost foarte placut surprins de faptul ca am avut niste premii destul de utile din partea sponsorilor.”

#394 Andrei “Giubi” Botoaca – pilot BETA România & CSU Stiinta Bucuresti

Locul 2, la categoria A – Profi, a fost castigat de “Bobo” – Butiu Marin Bogdan si al sau Sherco SE 250 Factory 2022. El s-a declarat de asemenea incantat de cursa de la malul marii:

“Organizarea a fost super, iar organizatorii, amabili si seriosi! Traseul a fost marcat foarte bine si nu m-am pierdut nicaieri. De asemenea, consider ca a fost si foarte potrivit ca nivel de dificultate pentru aceasta disciplina. Cursa a fost extraordinara, mi-a placut foarte mult si chiar a fost un traseu ideal pentru endurocross. A meritat sa parcurg acel drum lung pana acolo!”

“Bobo” – Butiu Marin Bogdan, sustinut de Sherco Motorcycles Romania

Podiumul clasei A a fost completat pe 3 de catre Minculescu Cosmin Ionut, iar in Top 4 il avem pe Antoniu Cezar Sebastian.

La clasa B – Expert, Conopan Daniel castiga “la mustata” in fata lui Pasztorkai Armand, ocupantul locului 2, la doar doua secunde distanta, un ecart demn de F1! Pe 3, Barbos Darius completeaza podiumul.

Clasa Veterani este castigata de legendarul Gagyi Peter (Masterbike Cluj), cu un timp ce ar fi putut rivaliza cu cel al pilotilor de la clasa A, secondat de Schiopu Iulian Lucian (Masterbike Cluj), iar pe 3 il avem pe Cristea Daniel.

Clasa C – Hobby a fost si de aceasta data cea mai numeroasa, podiumul fiind constituit din sportivii: Dobre Petrisor Sagedon (locul 1), Ivan Casian Ionut (locul 2) si Bretan Florin, pe pozitia 3.

Clasa Fete a fost castigata de Nistor Hanna Bianca, urmata de Secul Maria Teodora, adica motomaniac.ro 🙂 Dar asupra propriei experiente, voi reveni intr-un alt articol.

Urmatoarea competitie organizata de Clubul X-Cape Bacau va fi in perioada 20-22 mai. Va asteptam cu drag in Comanesti, judetul Bacau, la cea de-a III-a etapa din Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei, cu trasee noi si spectaculoase si binecunoscuta ospitalitate moldoveneasca: deliciosul vitel la protap nu va lipsi nici in acest an…

By: Maria-Teodora SECUL