Eroi Redbull Romaniacs 2023: Muzicianul medaliat cu Bronze

Pe Răzvan Bularca aka @drrhythmix pe Instagram, l-am cunoscut în urmă cu vreo câțiva ani, la una dintre edițiile competiției Hard Enduro Piatra Craiului. În fiecare an, organizatorii au asigurat, prin prezența lui, cele mai reușite party-uri, în fiecare seară a cursei. Ziua concura, iar seara ne încânta cu tobele lui, alături de un Dj și spectacole de lumini, care se împleteau armonios cu cerul înstelat și focul de tabără, în jurul cărora toți participanții și-au creat frumoase amintiri. Răzvan este artist (percuționist/toboșar), doctor în muzică, profesor la Facultatea de Muzică, din cadrul Universității Transilvania, din Brașov, organizator și producător de evenimente încă din anul 2003 și…endurist! Așadar, în acest an, experiența lui în organizarea evenimentelor a egalat vârsta celui mai dur raliu hard enduro din lume – 20 de ani de Redbull Romaniacs. Cum a ajuns brașoveanul în lumea hard enduro? Prin intermediul prietenilor lui, care aveau deja în sânge acest sport.

Răzvan Bularca performând la tobe (Hard Enduro Piatra Craiului 2022), foto Marius Dincă, FRM

De mult am vrut să mă apuc de dat cu motorul, la fel ca prietenii mei, dar, din cauza timpului liber limitat, a meseriei, a priorităților, n-am găsit momentul oportun până în 2020. Pe mine, ce m-a făcut să mă apuc serios de hard enduro a fost…pandemia de covid. M-am înscris la primul Romaniacs în 2019, având 7 ore pe motor…direct la clasa Bronze. Și din nou, “noroc cu pandemia de covid”, că am putut să-mi amân participarea până în 2022.

Răzvan Bularca – muzician pasionat de hard enduro.
Răzvan Bularca #327 clasa Bronze, la finișul zilei 1 offroad Redbull Romaniacs 2023

Pot spune că mi-am îndeplinit visul de a termina Romaniacs-ul. Anul trecut, în 2022 am fost dezamăgit, pentru că am pierdut totul din cauza unui minut time bar în ziua 3, când am suferit o accidentare, în urma unei căzături. N-am știut să depun contestație în timpul regulamentar și de aceea am avut AB3 (n.r.: abandon ziua 3). În ziua 4 de offroad n-am mai putut lua startul din cauza piciorului, deoarece toți mi-au spus că e rupt și uite-așa am avut AB4/DSQ. (n.r.: abandon ziua 4 și descalificare. La Redbull Romaniacs ai voie să renunți la o singură zi. Dacă nu iei startul în două zile de concurs ești descalificat.)

Dar toboșarul s-a întors în 2023 și a reușit să-și îndeplinească visul Romaniacs, tot la clasa Bronze! spune Răzvan, încântat. A fost o săptămâna foarte grea, ca la război ne-am simțit cu toții, dar acum, la câteva zile distanță, pot spune că sunt foarte happy și pregătit să revin.

Razvan Bularca – Finisher Redbull Romaniacs 2023
Răzvan Bularca la Finișul oficial, de pe dealul Gușterita, Sibiu.

L-am întrebat pe Răzvan, ce au în comun muzica și hard enduro-ul, în viziunea lui. Pragmatic, domnul profesor doctor în muzică, a răspuns așa:

În ambele discipline este nevoie de perseverență și consecvență, adică de multe ore de studiu la instrument și multe ore pe motor. Talentul este 5% maxim.

Razvan Bularca

La cele spuse foarte bine de către Răzvan, aș mai adauga că, cele două discipline și pasiuni, pe care și eu le împărtășesc – muzica și hard enduro-ul – mai au ceva în comun. Ambele sunt capabile să-ți dea senzații puternice, transpuse în “piele de găină”, fie atunci când asculți o piesă sau o voce deosebită, fie de la zgomotul motorului amestecat cu miros de benzină, care îți trezește instantaneu poftă de adrenalină și începi să tremuri de nerăbdare și entuziasm înainte să te urci în scărițe; fie când ai o zi în care îți simți motorul foarte bine, ești într-un fel de simbioză cu el și-ți ies acele elemente tehnice, care alteori îți dau bătăi de cap, precum săritul unui buștean, un tziki-tzaki, o pivotare etc.

Medalia de Finisher la clasa Bronze, obținută de Răzvan la Redbull Romaniacs 2023

Felicitări, Răzvan, pentru rezultatul obținut la Redbull Romaniacs 2023 și mult succes și în plan profesional! Iar dacă cineva are nevoie de un organizator experimentat de evenimente, servicii sceno-tehnice sau un toboșar foarte talentat, nu ezitați să-l contactați. Pentru mai multe detalii, aruncați o privire pe site-ul www.sing-grup.ro.

Apropo, știți care e cea mai bună metodă de revenire, după un Redbull Romaniacs? Vă arată Răzvan: o tură cu bicicleta de downhill, în compania lui Norbi, multiplu campion național la Hard Enduro! 🙂

Răzvan, alături de Josza Norbert-Levente – multiplu campion național Hard Enduro

Aticol redactat de: Maria-Teodora SECUL