Recenzia calitatii supreme – Cizmele GAERNE SG-12

De ce GAERNE SG-12? Pentru ca-ti pasa de tine!

Noile cizme GAERNE SG-12 au un sistem revolutionar cu doi pivoti ce iti ofera maxim de confort si mobilitate, la acelasi inegalabil standard de siguranta si protectie.

Primul pivot atasat de “pinten” formeaza o parte componenta rigida care ofera un suport lateral puternic, in timp ce o placa glisanta mentine partea de sus a cizmei in pozitie verticala ferma.

Gaerne_SG12_Motocross_Boots_Heel pivot G4500-001-1

Al doilea pivot, de deasupra este asigurat de designul glisant al portiunilor exterioara si interioara din ansamblul partii superioare a cizmei.

Gearne_SG12_Dual_Pivot_System

Banda de sus a cizmei este fabricata dintr-un material elvetian flexibil numit ACRONOS, care se muleaza perfect pe picior, impiedicand intrarea nisipului sau a molozului.

gaerne-sg12-motorcycle-boots-review-4

SG-12 au carcasa exterioara acoperita aproape in totalitate in plastic, oferind protectie sporita impotriva eventualelor ciocniri de pietre, crengi si alte “obstacole” naturale, iar portiunea superioara principala are panouri frontale care se suprapun, pe suprafata carora sunt atasate cataramele.

2009-Gaerne-SG-12-Boots-Black-Front 11146_2_l description

Noua placa frontala (protectia pentru tibie) este fabricata dintr-un material termoplastic, forma ei fiind perfect adaptata anatomic. *Prin simpla indepartare a trei suruburi, puteti largi deschiderea pentru acomodarea unei gambe mai groase sau a ortezei de genunchi.

003 placa frontala

Partea din spate la SG-12 este dintr-o bucata, spre deosebire de alte marci de cizme, care au o parte exterioara de plastic si una interioara, din material textil. Acest lucru face ca Gaerne sa ramana “intreaga” atunci cand desfaceti cataramele si totodata, sa fie incaltata si descaltata mult mai usor, datorita faptului ca interiorul nu are un sistem de prindere cu arici la jumatatea cizmei , prezenta la alte marci…

Gaerne_SG12_Motocross_Boots_Back

Buckle system. Toti riderii prefera un sistem de inchidere-deschidere sigur, dar usor de folosit. Pare simplu, dar majoritatea cizmelor de pe piata iti pot da batai de cap la acest capitol. Gaerne utilizeza un sistem de prindere prin care curelele sunt fixate in jos, intercalate de catarame, oferind siguranta garantata si recunoscuta de cei familiarizati cu el. SG-12 au patru catarame din aliaj usor, atasate unor curele a caror lungime este usor de reglat si care raman foarte bine pe pozitie.

Gaerne_SG12_Motocross_Boots_Side catarama

Mergem in partea de jos a cizmei si observam ca varful metalic al SG-12 are o forma noua, regandita si intarita pentru a furniza o executie mai dura.

sg12three varful

De asemenea, botul cizmei sau “caseta degetelor” are noi trasaturi ce ofera un control imbunatatit asupra schimbatorului de viteze, datorita formatului mai subtire si mai spatios. Intreaga zona este infasurata intr-un plastic nou, mai usor, oferind un confort sporit si un nivel mai ridicat al modului in care iti  vei “simti” motocicleta.

images bot

O trasatura majora  a acestei cizme o constituie modul in care interiorul iti cuprinde piciorul, avand o captuseala numita “memory foam”, un fel de material-gel care dupa cateva purtari se conformeaza formei piciorului celui care o poarta. In special capitonajul calcaiului iti lasa o puternica impresie ca cizma e bine “prinsa” de tine. De altfel si “cupa calcaiului” a fost special gandita pentru a absorbi socurile, in cazul unor compresii spate.

513 gel-foam

Pilotii care si-au achizitionat deja SG-12 sunt incantati  de confortul pe care il simt in jurul gleznei si de siguranta oferite de aceste cizme. Fata de alte modele, nu sunt rigide si voluminoase, ci se muleaza perfect pe picior.

Talpa cizmei SG-12 este putin mai ingusta decat altele,are o forma traditionala, binecunoscuta, prin care poti simti interactiunea cu scarita, fapt datorat noului tip de cauciuc mult mai aderent (“grip guard”).  Totodata, acesta este invelit in interior de o captuseala termoizolanta, ferind piciorul de caldura degajata de motor si evacuare.

s780_627666398_1209862233 talpa

Greutatea lor nu depaseste parametrii in care se incadreaza majoritatea cizmelor de off-road, mai mult decat atat, cand le incalti, se simt mai usoare datorita faptului ca au proprietatea de a lua exact forma piciorului fericitului posesor.

Pretul cizmelor GAERNE SG-12 este direct propotional cu sigurantaconfortulcalitatea si durabilitatea oferite. Cunoscatorii spun ca decat sa rupi trei perechi de cizme de o calitate inferioara si cateva oase in doar cateva luni, mai bine faci un efort si iti cumperi din prima ceea ce meriti! Daca iti pasa de tine, daca-ti place performanta si-ti doresti ce e mai bun, atunci meriti SG-12!

Importatorul in Romania al cizmelor Gaerne este :

Fm Racing Romania

www.fmracing.ro

office@fmracing.ro

 

999.333

 

 

By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.