VIDEO: Paul Bolton isi dovedeste maiestria la Putoline Dalton XC

Duminica, 16 noiembrie, Paul Bolton si-a demonstrat priceperea si talentul la clasa Experti a cursei enduro-cross Putoline Dalton XC.

p

In ciuda vremii capricioase de saptamana trecuta din Marea Britanie, traseul a fost realizat exemplar la Dalton de catre cei de la Dirtbike-Action. In crearea traseului s-au folosit de circuitul de cross existent, pe care track designer-ul John Kerwin l-a impartit in doua bucle/circuite enduro, divizate de o portiune cu obstacole artificiale: bolovani, busteni, cauciucuri si tevi. John a luat aceasta decizie de a folosi formatul de 2 curse, deoarece este un format pe care l-a mai folosit cu succes in era Dirtbike-Traxs.

poza1

Cursa 1 a inceput la ora 9:30 pentru clasele Sportsmen si Novice/bigginer, (corespondentul clasei Hobby/Incepatori la noi) care a durat 2 ore. In prima parte a video-ului puteti savura momentele cele mai interesante ale cursei 1, printre care “lupte” cu motocicletele prin noroi, imbratisari de copaci si cazaturi filmate in slow-motion (minutul 4: 56 sec.). Ce mai, savuros!

Cursa 2: Expert, Clubman & O40 ( Experti, Cluburi si Veterani 40+)

La cursa 2 s-au aliniat la Start 16 piloti printre care binecunoscutul pilot de uzina Eurotek KTM – Paul Bolton si alti experti locali, care i-ar fi putut da de furca lui Bolts, daca ne gandim ca acestia erau obisnuiti cu circuitul deja. Cu toate acestea, inca de la inceput Paul Bolton a avut o evolutie foarte buna, la inceput pe pozitia 2, apoi preluand conducerea. In turul 6, Bolton intra la stand pentru o problema la motocicleta, fapt ce acorda avans adversarilor. Insa, talentatul pilot Eurotek KTM, prin tehnica lui cursiva si profi isi reia pozitia de conducator la bordul KTM-ului sau 300 EXC, pe care castiga cursa in fata lui Zac Sherwin (loc 2) si a lui Phil Hancock (loc 3).

poza2

Puteti urmari prestatia lui Paul Bolton in cea de-a doua parte a filmarii, in care veti vedea lupta depusa de acesta, problemele intampinate, dar si superioritatea tehnicii sale de pilotaj. Veti vedea clar diferenta dintre cursa precedenta si cea de-a doua, cat si cadre superbe normale sau cu incetinitorul surprinse de camerele GoPro, cu care s-a filmat intregul material! Vizionare placuta!

By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.