Hard Enduro Lupeni va avea trasee de vis dar si de…H.E.L.(L)

Hard Enduro Lupeni – H.E.L. –  reprezinta cea de-a 2-a Etapa a Campionatului National de Hard Enduro si va avea loc in perioada 23-25 mai 2014, dupa EnduroPanoramaH.E.L. este organizata de Clubul HORSE POWER RACING, sub egida FRM si cu sprijinul ComeximR si se va desfasura la poalele Masivului Retezat, intr-un cadru natural deosebit.

hel7

Va avea doua clase: A (Profi) si B (Hobby), iar Prologul din data de 23 mai se va desfasura pe un traseu de padure intre orele 9:00 – 20:00, la ora 19:00 fiind programata festivitatea de premiere prolog. Atunci se vor oferi cupe si medalii primilor trei clasati de la fiecare clasa si se va anunta ordinea de start pentru prima zi de cursa.

hel8

Ziua 1 H.E.L.- 24 mai 2014

Cursa se va desfasura pe partea nordica a Masivului Retezat, pe o distanta de 90 de km, intreg traseul fiind accesibil publicului larg. Competitia incepe la ora 09:00, pe un traseu extrem de complex: concurentii vor intalni Boulder Hill, o urcare de circa 300 de metri pe plan inclinat la 60 de grade, plina cu bolovani imensi, dupa care vor continua traseul prin padure, pe o carare ingusta plina de radacini de copac si pietre. Dupa aproximativ 10 kilometri de urcat prin padure urmeaza o coborare foarte spectaculoasa cu pante foarte abrupte, care duce in locul numit Little Erzberg – o urcare foarte abrupta la aproximativ 75 de grade formata din steril.

hel coborare A

Concurentii urca apoi tot versantul muntelui pana in golul alpin de pe Varful Oboroca, de unde coboara inspre Tara Hategului, pe vechiul drum al carbunelui care are pante abrupte si stanci marete. Pe coborare, concurentii vor trebui sa parcurga circa 2 kilometri printr-un parau cu ape repezi si multa piatra. Dar sa nu divulgam toate surprizele…atat va mai spun doar: lista cu denumiri precum Graveyard Zone, Wolfland, Double Ramp sau Black Cliff ar trebui sa va dea de gandit si sa va asteptati la orice…

hel9 ziua 1 river

La jumatatea traseului zilei 1 organizatorii pun un Tank Point, iar in jurul orei18:00 concurentii, escortati de politie vor merge prin orasul Lupeni, catre statiunea Straja , unde va avea loc o petrecere la ceaun si la un foc de artificii oferite de organizatori. Suna bine, nu-i asa?

Ziua 2 H.E.L.- 25 mai 2014

Ultima zi a competitiei va avea startul in Statiunea Straja tot la ora 8:30 si va avea o distanta de aproximativ 60 Km, de unde va urma o coborare catre Bear Woods. Urmeaza o urcare foarte abrupta prin padure catre Varful Negrele , zona noroioasa cu multe frunze , radacini si trunchiuri de copac, dupa care traseul coboara prin padure catre Straja, prin Wolves Land, zona unde se va incheia cursa.

HEL5

HEL11

In jurul orei 14.00, dupa ce toti concurentii si inchizatorii traseului vor trece linia de sosire se va incheia ziua 2. La ora 16.00 va avea loc Festivitatea de Premiere!

3

Ramane stabilit: dupa Enduro Panorama ne vedem la H.E.L.!

Campionatul National Hard Enduro. ETAPE

1. 3-4 mai – Enduropanorama – Deva

2. 24-25 mai – Hard Enduro Lupeni – HELL

3.  7-8 iunie – Hard Enduro Competition Sibiu – HECS

4. 21-22 iunie – Hard Enduro Piatra Neamt – HEPN

5. 30-31 august – Regiment 13, Poiana Marului, Caras Severin

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.