Un alt King of the Hill

In week-end am avut placerea sa asist la desfasurarea de forte numita King of the Hill Hard Enduro, competitie sustinuta la Ghioroc (Arad). De ce spun “Un alt King of the Hill”? Din mai multe considerente, precum:

1. Din nou a fost un Prolog spectaculos;

2. Din nou au fost piloti de elita la grila de Start;

3. A fost aceeasi organizare (asa spunea majoritatea oamenilor, o fi de bine, o fi de rau, ei stiu);

4. Din nou unii piloti au trisat spre disperarea organizatorilor pusi astfel in diverse situatii neplacute;

5. Si nu in ultimul rand, anul acesta a fost un alt castigator – spaniolul Mario Roman!

In total, 193 de sportivi au luat Startul dintre care doar 6 romani…De ce? Nu stiu. Fiecare isi stie propriile motive. Revenind la cursa, Prologul a fost unul spectaculos dupa cum spuneam, Mario Roman si nu numai zburau la propriu peste obstacole, aratand lumii cum se face!

c m

h 11072724_843737205720100_1634620552_n

Prologul a fost castigat de spaniol, urmand ca a doua zi –  prima de traseu – sa fie lasata sub semnul intrebarii. De ce? Se presupune ca unii piloti printre care si Martin Volny ar fi facut “o romaneasca” si au taiat muuuuuult din traseu, cehul ajungand cu aproximativ 20 de minute inaintea lui Mario Roman, Wade Young (castigatorul de anul trecut al King of the Hill), Ben Hemingway etc. ceea ce ar fi putin…imposibil de realizat.

In sfarsit, lucrurile s-au aranjat in ultima zi de concurs care a constat intr-un traseu-circuit care trebuia parcurs de 5 ori. Pilotilor le-au dat de furca urcari pe un rau alunecos, coborari, crengi si radacini, plus vremea capricioasa. Aici lucrurile s-au elucidat, ziua fiind castigata de Mario Roman(KTM) – foto jos, urmat pe 2 de Wade Young (KTM) si pe 3 de Ben Hemingway (BETA). Martin Volny se “pierduse” putin de aceasta data si a ajuns mult in spatele lor.

Asadar, clasamentul general a aratat astfel:

gen

Cu toate acestea, foarte multe voci au fost de acord ca practic Ben Hemingway ar fi trebuit sa ocupe pozitia 3 pe podiumul final si nu cehul Martin Volny. Chiar si pilotul BETA in cauza – talentatul pilot britanic Ben Hemingway – a postat comentarii pe pagina sa de facebook si pe Twitter in care-si manifesta nemultumirea fata de fair-play-ul inexistent la unii piloti:

“Rode good today and happy with 3th today but not happy with been pushed off the overall podium because of a rider cutting the corse “. – “Am mers bine azi si sunt multumit cu locul 3 de azi, dar nemultumit de faptul ca am fast dat la o parte de pe podiumul general din cauza unui rider care a taiat din traseu.” ben h

 “…it wasn’t the organisations fault ! I didn’t use the hobby line I along with Wade did what they said was allowed! (…)After this check point no one was marking down if a pro came up hobby. I know as the day went on loads of riders just did hobby line. I rode pro line ALL day this why I was the only one to hand my GPS in !!” – “… nu a fost vina organizatorilor! Eu nu am folosit traseul Hobby si impreuna cu Wade am facut doar ce aveam voie! (…) Dupa acest check point nu era nimeni care sa poata observa daca un pilot de la clasa Profi venea pe traseul de Hobby. Stiu doar ca de-a lungul zilei o gramada de rideri de la Profi au facut traseul de Hobby. Eu am mers pe traseul profi TOATA ziua si de aceea am fost singurul care si-a predat GPS-ul!!”

Una peste alta, a fost un eveniment reusit, iar cel mai bun a castigat titlul de “King of the Hill”! Totul e bine cand se termina cu bine!

p

De asemenea, il felicitam si pe reprezentantul Romaniei, singurul care a terminat in top 10 – Jozsa Norbert-Levente, clasat pe locul 9!

j

 

By: Maria-Teodora Secul