Sherco a dominat podiumurile Red Bull Romaniacs 2021

Cel mai dur raliu hard enduro din lume s-a incheiat invaluit in culoarea albastra – ca cerul unei amiezi toride de vara – a motocicletelor frantuzesti Sherco. Podiumurile celor mai dificile clase: Gold, Silver si Bronze au fost dominate de concurenti apartinand atat echipelor de fabrica (la clasa Gold), cat si de concurenti extrem de talentati, veniti pe cont propriu din Romania, Islanda si Statele Unite ale Americii. Atat motocicletele castigatoare de la clasele Silver si Bronze, cat si echipa de asistenta (service), au fost puse la dispozitie de catre Sherco Enduro Tours, ramura a reprezentantei Sherco Romania, sprijinite cu piese, consumabile si accesorii, prin magazinul de profil Riderspoint Sibiu.

Priveliste din Service Point ziua 3

Asadar, la clasa regina – Gold – avem doua Sherco pe podium: Wade Young, pe locul 2 si Mario Roman pe locul 3; clasa Silver este castigata de catre americanul Nick Fahringer, care a pilotat un Sherco SE 300 Factory 2t, iar la clasa Bronze avem iarasi doua Sherco pe podium, locul trei fiind ocupat de catre islandezul Ágúst Már Viggósson cu un Sherco 2022 2t, iar locul 2 a fost castigat de catre romanul Bogdan Marin Stelian Butiu, care a fost foarte aproape sa si castige clasa, cu un Sherco SE 300 2t.

Sherco domina podiumul clasei Gold, ocupand doua locuri

Bogdan Marin Stelian Butiu (#420) – pe scurt, BOBO – este fost rider de Motocross și Endurocross, el castigand inclusiv etape naționale în trecut. În ultimii ani însă, acesta renunțase la concursuri. De la zi la zi insa, riderul Sherco a urcat constant în clasamentul general, pentru ca în ultima zi, acesta să sosească pe locul doi, în spatele bielorusului Artem Kuncevich.

BOBO – Redbull Romaniacs 2021 a fost cea mai grea cursa din toată cariera mea de motociclist!! După cum am spus în ultimul interviu mi-a lipsit mult antrenamentul și condiția fizica, dar cu toate acestea am încercat și am dat tot ce am putut ca sa obțin un rezultat cât se poate de bun!! Sincer, nu ma așteptăm sa rezist atât, dar acum tot ce pot spune este ca sunt foarte fericit pentru locul obținut!!! In viitor nu stiu inca ce am sa fac, dacă o sa am timp sa ma antrenez sau nu! A fost o experiența unica și deosebita, recomand tuturor sa încerce măcar o data in viața!!

Citat preluat de pe www.frm.ro
Bogdan Marin Stelian Butiu (#420) in Service Point

De mentionat este faptul ca pilotii de la clasele Silver si Bronze, care au urcat pe podiumuri, au fost sustinuti tehnic de catre echipa Sherco Enduro Tours, elegant si eficient condusa si organizata de catre Radu Zicu. Pentru cei care nu-l cunosc, Radu este un tip cu simtul umorului foarte dezvoltat, carismatic si energic, dar si foarte profi, serios si concentrat, cand ii soseau motocicletele si pilotii in corturile de service. Ca la un semn, experimentatii lui mecanici, impreuna cu el se puneau imediat pe treaba. Unii preluau motocicleta si o curatau si verificau cu cea mai mare grija, schimbau anvelopa sau roata cu totul, placute de frana, ajustau ambreiajul etc.

Echipa Sherco Romania concentrata asupra motocicletei lui Nick Fahringer (SUA) – castigatorul clasei Silver
Mecanicii lucreaza din greu si contra cronometru

Alte persoane din staff se ocupau de alimentatia pilotului, de nevoi nou aparute precum: un unguent cu efect rapid impotriva durerilor, un gel energizant sau o cola zero, fiecare dupa preferinte, fiind tratat regeste. Tratatia ‘factory’ asigurata de echipa lui Radu a culminat cu un gratar delicios sambata, inaintea Finishului, in Service Pointul de la Paltinis.

Dupa cinci zile de cursa – una dintre cele mai grele din istoria Romaniacsului (dupa spusele lui Manuel Lettenbichler cand a ajuns in varful dealului Gusterita, la Finish) – castigatorii editiei Vertical Madness Reloaded sunt:

Clasa GOLD:

Locul 1 – Manuel Lettenbichler (GER)

Locul 2 – Wade Young (Sherco)

Locul 3 – Mario Roman (Sherco)

Clasa SILVER:

Locul 1 – Nick Fahringer (USA) Sherco

Locul 2 – Toni Mulec (SVN)

Locul 3 – Jamie Lewis (UK)

Podium clasa Silver, castigata de Nick Fahringer, cu motocicleta Sherco

Clasa BRONZE:

Locul 1 – Artem Kuncevich (BLR)

Locul 2 – Bogdan Marian Buțiu (ROU) Sherco

Locul 3 – Ágúst Már Viggósson (ICE) Sherco

Podiumul clasei Bronze dominat de Sherco, ocupand tot doua locuri
Locul 3 – Ágúst Már Viggósson (ICE) Sherco

Experienta traita la aceasta cursa este absolut uimitoare! Si s-a ridicat mult mai presus de asteptarile mele si de impactul pe care credeam ca-l va avea asupra mea! Telul meu era sa termin in top 20, dar cand Radu mi-a spus ca m-am clasat pe primul loc inca din prima zi, nu-mi venea sa cred! Anul viitor nu voi putea participa, dar peste doi ani, in 2023, cu siguranta voi reveni, dar la clasa Silver. Iar daca Radu va mai importa si atunci Sherco, tot la el voi veni pentru service la Romaniacs.

Ágúst Már Viggósson (ICE) Sherco

Am o veste super pentru voi! Daca va doriti o experienta unica, de calitate si de la care sa ramaneti cu amintiri nepretuite, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de Sherco Enduro Tours. Radu va fi foarte bucuros sa va insoteasca pe superbele trasee din Sibiu si imprejurimi, in saua unei motociclete Sherco pregatita pentru orice fel de traseu va doriti, dupa nivelul fiecaruia: incepator, expert sau profi.

Creat pentru iubitorii de enduro din intreaga lume, Sherco Enduro Tours Sibiu combină toate ingredientele pentru o aventură de neuitat Enduro. Ei oferă un echilibru perfect între excursii interesante, pline de aventură în România, adrenalina pura in aer liber, peisaje uimitoare și multa distracție. Motocicletele Sherco au fost introduse pe piață, pentru a concura la cel mai înalt nivel în competițiile off-road peste tot în lume. Acestea sunt echipate cu un motor puternic și un șasiu care au făcut din Sherco un brand faimos. O singura tura pe o astfel de motocicleta va fi de ajuns sa faca sa va indragostiti de ea, irevocabil!

Articol redactat de: Maria-Teodora SECUL