Paying the Price – documentarul mult asteptat a fost lansat astazi

Incepand cu momentul in care Toby Price s-a urcat pe motor pentru prima oara la cruda varsta de doi ani si pana la faza in care a trebuit sa faca fata mortii surorii sale si a mentorului sau – Kurt Caselli – Paying the Price urmareste parcursul emotionant al tanarului pilot inca din copilarie si pana la cucerirea Dakarului in acest an, el fiind primul australian care a reusit vreodata acest lucru in istoria acestei competitii.

Titlul documentarului este asadar o alegorie intre numele sau de familie – “Price” – care literalmente se traduce prin “pret” si parcursul vietii sale pana la cucerirea trofeului Dakar 2016. Mai simplu spus, titlul se traduce mot a mot: “Platind Pretul”, facand referire la suferintele prin care acesta a trecut pana in momentul victoriei sale la cea mai dura competitie din lume – Dakar.

toby-price-aprendiendose-el-roadbook

Toby Price stie foarte bine ca a termina Dakarul este o victorie in sine. Aceasta provocare suprema din sudul Americii nu iarta nici om, nici masinarie, incercand sa le sfarame vointa si spiritul amandurora pe parcursul celor 14 zile si aproximativ 10.000 de kilometri. 

Dar, pentru a-ti sterge nisipul din ochi, sangele din cizme si a te inversuna sa castigi trofeul Dakarului, nu ai nevoie doar de putere si rezistenta, ci de mult mai mult de-atat. Victoria cere sacrificiu. Iar pilotul australian Toby Price stie mult prea bine acest lucru. Deloc surprinzator, pe parcursul vietii sale, a avut mai mult de 27 de oase rupte, inclusiv o fractura a coloanei vertebrale intre zona cervicala si toracala, care putea sa-l imobilizeze pentru tot restul vietii sale sau chiar sa-l omoare. 

15355810_1274142309323491_3119189965781879989_n

Mai multe cuvinte ar fi de prisos, asa ca va invit sa vizionati extraordinarul documentar despre drumul lui Toby Price pana la cucerirea trofeului Dakar 2016 pe Red Bull TV, accesand linkul:

https://www.redbull.tv/video/AP-1PWVETRT91W11/paying-the-price

Sursa: redbull.tv

By: Maria-Teodora Secul