FM RACING MOTORSPORT a debutat la Enduro Panorama 7

pizap.com14310735944341

Alfred Aldea, fondatorul FM Racing Romania – cel mai mare magazin cu specific moto off-road din tara – a infiintat recent sub egida FRM, Clubul Sportiv FM RACING MOTORSPORT, un club tanar si cu potential imens, gratie celor doi tineri talentati aflati in plina ascensiune: Zsolt Varga si Attila Ilyes! Tot Alfred (“Fredy” il numesc prietenii) a organizat impreuna cu Michel Dumoulin – un titrat pilot belgian – prima scoala de enduro din tara, unde s-au format unii dintre cei mai cunoscuti enduristi din tara printre care: Andrea Goga, Dani Otil, Ene Stefan (organizator EMD), Ovidiu Turcea (XM Raid), Razvan Avramescu si altii.

Alfred a participat la numeroase competitii hard enduro, enduro, enduro-cross, motocross si detine destule diplome si trofee care-i permit sa sustina ca are experienta necesara, talentul si pasiunea de a face numai lucruri de calitate pentru comunitatea moto din tara noastra. Alfred a infiintat acest club cu scopul de a sustine, de a promova si cultiva tinerele talente ale enduro-ului din tara noastra, precum cei doi tineri piloti care incepand din acest an activeaza in clubul nostru: Zsolt Varga (19 ani) si Attila Ilyes (16 ani).

IMG_9664 Zsolt Vargaatti Attila Ilyes

Dupa succesul inregistrat de echipa la Enduro Heniu ( Zsolt locul III, clasa A si Attila locul II, clasa B), cei doi au luat startul week-endul trecut la Enduro Panorama 7 – prima Etapa a Campionatului National de Hard Enduro. Si a fost intr-adevar Hard: atat traseul, cat si lista numelor grele inscrise in concurs, in special la clasa A. Cu toate acestea insa, cand vine vorba de talent, pasiune si daruire, mai nimic nu-ti poate sta in cale; exceptie facand problemele tehnice. Asa a fost si in cazul lui Zsolt Varga, care a luptat cot la cot cu nume mari internationale precum David Cyprian (Cehia), Phillip Scholz (pilot de fabrica al KTM), Martin Volny – castigatorul de anul trecut la Enduro Panorama (Cehia), Erich Brandauer (Austria), Giovani Pulcini (Italia) si multi altii.

NP8N6987

Din cauza unor probleme de ordin tehnic – mansonul de acceleratie care aluneca in gol – Zsolt a incheiat cursa pe locul 8, in top cei mai buni 10 piloti! Dupa ce a incheiat Prologul pe locul 20 (nu s-a grabit foarte tare din dorinta de a nu comite o greseala ce i-ar fi putut avaria motorul), tanarul pilot a urcat enorm de mult in clasamentul zilei 2 de concurs (prima zi pe traseu, care a masurat 90 de kilometri), urcand pana pe locul 9!

_MG_8137

ZSOLT VARGA: “In prima zi in padure am avut parte de o ploaie torentiala, predominant pe traseu fiind noroiul… Din aceasta cauza a fost o zi mai grea, traseul pregatit de Motoclub Haita fiind deja unul plin de provocari de tot felul. Am incheiat ziua pe locul 9 si am asteptat cea de-a doua zi pe traseu cu mari sperante, deoarece imi doream sa urc in clasament. Vremea a fost mai buna, dar traseul a fost si mai greu, cu niste urcari care am crezut ca nu se mai termina. Din pacate, iarasi n-am putut sa merg tare din cauza problemelor tehnice care ma afectasera si in ziua precedenta.

In plus, am mers toata ziua fara sa beau o gura de apa, deoarece imi pierdusem furtunul de la camelback. Acest lucru m-a afectat destul de mult, dezhidratarea obosindu-ma foarte tare.

Sunt putin dezamagit de rezultat, pentru ca  stiu ca puteam sa merg mult mai rapid, numai ca de data asta nu am avut noroc. Sper ca la urmatoarea etapa sa revin in forta!” ne-a declarat ambitiosul pilot, vizibil deranjat de ghinionul avut.

“Vreau sa multumesc echipei mele care m-a ajutat in timpul concursului, sponsorilor pentru increderea acordata si tuturor celor care m-au sustinut! De asemenea, le multumesc si organizatorilor, care in opinia mea au realizat cel mai bine organizat concurs din toata tara.” a mai spus tanarul endurist.

Pozitia 8 la General i-a adus lui Zsolt si un Premiu Special pentru “Cel mai Tanar Concurent cu Cel Mai Bun Rezultat”, care consta intr-un voucher de 150 de euro oferit de FM Racing Romania, un tricou personalizat cu FM Racing Romania, diploma si medalie.

diploma medalie

Si pentru Attila Ilyes a fost o cursa grea, lucru folositor in acumularea experientei si intarirea caracterului de luptator.

“Mi-a placut foarte mult cu a fost organizata cursa, insa ploaia a transformat traseul dintr-unul foarte greu, intr-unul extrem de greu. In prima zi am terminat Prologul pe locul 28 din 102 concurenti la clasa B, lucru de care am fost multumit. A doua zi am avut ghinionul sa ma confrunt cu o problema care le-a creat mari probleme chiar si unor piloti mult mai experimentati decat mine: o radacina mare ascunsa in frunze m-a propulsat cu tot cu motor pe buza unei prapastii, unde am asteptat mai bine de trei ore pana sa poata ajunge organizatorii sa ma scoata din acel loc. Nu se putea ajunge la mine nici cu masina, nici cu quad-ul, ci numai cu motocicleta. Chiar si asa, salvatorii mei s-au chinuit destul de mult sa ma traga de acolo cu tot cu motor, cu ajutorul chingilor. Din pacate, toata aceasta aventura m-a aruncat pe locul 62 in clasament. A treia zi insa, mi-am propus sa lupt cu toata forta pentru a mai urca un clasament.Am fost foarte rapid si am terminat pe locul 11!, mi-a povestit Attila – cel mai tanar membru al echipei – vizibil dezamagit de ghinionul de care a avut parte, fiind constient de potentialul sau.

NP8N7260

Avem de-a face cu un adevarat luptator – Attila nu s-a lasat descurajat de faptul ca incidentul l-a costat foarte multe pozitii in clasament si trecand cat de cat peste imensa dezamagire a ales sa lupte in continuare. El a incheiat cursa pe locul 42, din 69 de concurenti ramasi in cursa in a treia zi, dintr-un total de 102 piloti inscrisi la clasa B (Experti)! Acest lucru chiar spune ceva despre acest tanar pilot! In orice caz, potentialul sau este unul foarte mare si care, odata cu experienta ce mai urmeaza sa o acumuleze, cu siguranta in scurt timp va deveni pilot la clasa A (Profi).

OBIECTIVELE Clubului Sportiv FM RACING MOTORSPORT pe anul 2015 cuprind:

Pe plan National:
Campionatul National Hard Enduro – clasare pe podium clasele A si B
Campionatul National Endurocross
Campionatul National Enduro

Pe plan International:
Red Bull Romaniacs – clasare top 10
Erzbergrodeo (Austria) – clasare top 15
Red Bull Sea to Sky (Turcia) – clasare top 15

Zsolt Varga va participa la Clasa A – PROFI, iar Attila Ilyes la Clasa B – EXPERTI. In prezent, FM RACING MOTORSPORT se bucura de sprijinul oferit de: FM RACING ROMANIA, MR.BIG si NORDICA TRANS, insa “usa” noastra este deschisa pentru noi prieteni!

Le puteti urmari evolutia pe pagina de facebook:   https://www.facebook.com/fmracingmotorsport?fref=ts&ref=br_tf

Iata si palmaresul celor doi membri ai Clubului FM RACING MOTORSPORT pana in prezent:

_MG_9932

Palmares ZSOLT VARGA – Pilot Clasa PROFESIONISTI (PROFI)

2015

Enduro Panorama, Clasa A, locul 8

Enduro Heniu, Clasa A, locul 3

2014
Campionat National Hard Enduro, Clasa A, locul 3 national
Enduropanorma (Deva) – locul 10 general, locul 4 national (din 400 piloti)
HEL (Lupeni) – locul 6 general, locul 5 national (din 200 piloti)
HECS (Sibiu) – locul 3 general, locul 3 national (din 150 piloti)
HEPN (Piatra Neamt) – locul 13 general, locul 4 national (din 150 piloti)
Regiment 13 – locul 7 general, locul 3 national (din 320 piloti)
International: Red Bull Romaniacs – locul 11, Clasa Experti (din 380 piloti)
Cupe:
Hard Enduro Heniu – locul 10
Hard Enduro Piscu Negru – locul 7
Dirt Fest Cheile Gradistei – locul 4
Cupa Enduro Gagy – locul 1
Motocross Cup Sf. Gheorghe – locul 4
Etapa din CN de Endurocross, clasa A
Cozmeni – locul 3
2013
Locul 3 – Campionat National de Hard Enduro – Clasa PROFI
Locul 2 – Campionatul National de Enduro – Clasa JUNIOR
2012
Campion National Clasa JUNIOR

NP8N7259

Palmares ATTILA ILYES – Pilot Clasa EXPERTI

2015

Enduro Heniu, Clasa B, locul 2

2014
Campionat National Hard Enduro, Clasa B
HEL (Lupeni) – locul 7 general, locul 6 national (din 200 piloti)
Cupe, Clasa B
Endurocross Lazarea – locul 1
Motocross Cup Sf. Gheoghe – locul 5
King of the Hill (Arad) – locul 11 (din 300 piloti)
Etapa din CN de Endurocross, Clasa B
Cozmeni – locul 1
2013
Locul 4 – Hard Enduro Piatra Neamt – Clasa Hobby

Articol realizat de : Maria-Teodora Secul