Dakar 2017: Doar 3 etape şi 20 de abandonuri la clasa moto

După doar 3 etape, din cele 146 de motociclete, au mai rămas în concurs 126! Numai Etapa de ieri a provocat destule abandonuri şi nu numai la clasa moto, dar aceasta fiind zona noastră de interes principal, îi enumerăm aşadar pe câţiva dintre temerarii pe două roţii: Lajos Horvath, Jasper Riezebos, Antonio Ramos, Hans Smit, Jacopo Cerutti, Aravind Prabhakar şi Humhrey Senn Van Basel. Acesta din urmă a trecut razant de întâlnirea prematură cu moartea ieri, după ce KTM-ul său 450RR a luat foc. Din fericire, pilotul a scăpat “doar” cu arsuri pe antebraţe, însă cu încă un Dakar neterminat…

foc1

Humphrey Senn van Basel: “Reality hits in now, I,m glad that I am stil alive” – tr.- “Realitatea ma izbeşte abia acum. Sunt foarte bucuros că sunt încă în viaţă.” a scris pilotul acum 2 ore pe pagina sa de facebook.

Este pentru a 4-a oară când fostul Campion European şi Mondial la kickboxing a luat startul la Dakar şi tot pentru a 4-a oară când este nevoit să abandoneze. Anul trecut, el a fost nevoit să se retragă din cauză că maşina de asistenţă i s-a stricat în Bolivia, iar după 3 zile fără piese de schimb pentru motocicletă şi fără echipamentul său, i-a fost imposibil să continue. În celelalte rânduri, în 2014, a abandonat în etapa 3, în 2015 a abandonat în etapa 5, iar în 2016, s-a retras în etapa 7.

foc2 foc3

Humphrey participa în cadrul Clasei Super Production, în prima etapă se clasa pe locul 135 la general, iar în etapa 2, uracase până pe 123. Din păcate, ghinionul l-a urmat şi în acest an la Dakar şi i-a oprit evoluţia în etapa 3.

Iată ce declara pilotul la profilul său de pe pagina dakar.com:

‘’In my first Dakar in 2014 I was too reckless. The second edition I ran out of fuel in the dunes near Iquique. I had to spend the night there and arrived too late in the bivouac. Last year it was just bad luck. I got through the marathon stage without any problems, but when the service truck broke down I was on my own. But I knew right away I was coming back. I love riding a bike, especially in the Dakar. The feeling you get when you are at the start of the stage on the first day, waiting to go into the desert by yourself, is indescribable.”

Traducere: “In primul meu Dakar, în 2014, am fost nesăbuit. În a doua ediţie am rîmas fără combustibil în apropiere de Iquique. A trebuit să-mi petrec noaptea acolo şi am ajuns prea târziu la bivouac. Anul trecut am avut doar ghinion. Am trecut de etapa maraton fără nici un fel de probleme, dar când maşina de asistenţă mi s-a stricat, am fost pe cont propriu. Dar am ştiut imediat că mă voi întoarce. Iubesc să merg cu motocicleta, în special la Dakar. Senzaţia pe care o ai când eşti la start în prima zi, aşteptând să intri în deşert de unul singur, este de nedescris.”

By: Maria-Teodora Secul

Sursa: dakar.com şi facebook.com