Arena Sitorman – Crezi ca esti pregatit?

Clubul Hard Enduro Dobrogea si Primaria Mihail Kogalniceanu, cu sprijinul Clubului X-Cape Bacau organizeaza duminica, 17 octombrie, cea de a III-a etapa din Campionatul Regional de Endurocross (Zona de Est). Concursul se va desfasura in cariera Sitorman – din judetul Constanta – cea mai mare carieră de calcar din România.

“Prietenii noștri, in frunte cu Paul Bulai, organizează cea mai îndrăzneața etapa de endurocross de anul acesta! Arena SITORMAN EXTREME EnduroCross! Deci sezonul moto este încă pe val, mai ales ca valurile sunt aproape de cariera (mini Erzberg). Se anunța ceva frumos!”

a scris cel mai bun motociclist veteran – Bart Stroisteanu (Master Bike Cluj), pe pagina lui de Facebook.

Vor concura clasele MOTO-A, B, C, Fete si Veterani ; QUAD-A și C; ATV-A și C. Toate clasele vor alerga 1,5 ore plus o tură. Regulamentul Particular al CR Endurocross (EST), Et.III este disponibil aici. Programul competiției:

Clasele Moto 08.00 – 10.00 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
10:15 – Briefing
10.30 – Start
13.30 Festivitatea de premiere Moto

Clasele ATV si Quad 13.00 – 14.00 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
14.15 Briefing
14.30 Start
17.30  Festivitatea de premiere ATV si Quad

🏁Arena SITORMAN EXTREME EnduroCross
⏰17 Octombrie 2021
📍 Arena Sitorman 44.414744, 28.525914
💰 Taxa inscriere: 250 RON 👉Inscrie-te si tu : https://www.hardendurodobrogea.ro/

Desi se afla in proximitatea Marii Negre, cariera Sitorman face nota discordanta cu valurile inspumate ale marii. Peisajul selenar, vastitatea locului si ariditatea caracteristica fac acest loc sa fie inedit, impresionant, intimidant si unic in “peisajul” curselor off-road din Romania.

M. Kogălniceanu se află la o distanţă de 26 km Nord-Vest de municipiul Constanţa. Localităţile pe care comuna le are în subordine sunt Palazu Mic şi Piatra. Aşezare cu un bogat trecut istoric, comuna Mihail Kogălniceanu se poate lăuda cu obiective istorico-culturale importante, printre care: sistemul de apeducte roman, aşezările neolitice Sitorman (cultura Hamangia şi Gumelniţa), Biserica Romano-Catolică în stil gotic, Muzeul Etnografic Aromân, Vicus-ul roman de la Sitorman (mine)-Piatra etc.

By: Maria-Teodora SECUL