Weekend cu Hard Enduro, vițel la proțap și Endurocross la Comănești

În perioada 21-23 mai, clubul X-Cape Bacău organizează un maraton competițional în Comănești. Pe 21 și 22 mai va fi cursă de Hard Enduro (etapă din Campionatul Regional Est Et. I) și pe 23 mai, etapă de Endurocross din Campionatul Regional Est Et. I, sub egida Federației Române de Motociclism.

Suntem în plin sezon de curse off-road, dar în weekendul 21-23 mai vor avea loc două dintre cele mai frumoase evenimente ale anului. Vă vor convinge frumusețea peisajelor pe care le veți vedea și simți din șaua motocicletei, atv-ului sau quadului, traseele bine gândite, construite și marcate impecabil.

Garanția succesului acestui weekend-eveniment este conferită de faptul că veți participa la un eveniment organizat de oameni pasionați și cu experiență vastă în domeniu – Clubul X-Cape Bacău, prezidat de către Ionuț Ceasar.

Veți fi impresionați atât de peisaje, cât și de traseele tehnice care vă vor ajuta să dați jos și ultima felie de cozonac mâncată în plus de Paște, pe care deja o regretați în timp ce citiți aceste rânduri 🙂

La Hard Enduro vor fi trei trasee, pe care se vor lupta să le cucerească următoarele clase: A – PROFI, B – EXPERT+VETERANI și C -HOBBY+FETE. Clasele A și B în special vor beneficia de o cură de slăbire ce presupune “escaladarea” unui pârâu cu trepte, o frumoasă cascadă, urcări cu piatră, pereți abrupți, rădăcini și alte specialități locale.

Organizatorii și-au luat foarte în serios îndatoririle și au muncit indiferent de condițiile meteo încă de luna trecută.

SPECIFICAȚII TRASEU
Ziua de vineri va fi dedicată Prologului – 15 km de traseu, iar sâmbătă se va da Startul pe traseul de Hard Enduro – 50 km tura (2 ture)! Duminică se schimbă puțin registrul și veți avea cursa de EnduroCross – 16km de traseu, pe care se va “alerga” 2 ore +1 tură 20-30 min.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR pentru toate cele 3 zile de competiție:
Vineri: 13:00-16:00 înscrieri
17:00 start prolog hard enduro Sâmbătă:
08:30 briefing
09:30 start în funcție de calificări
18:00 închidere traseu
19:00 festivitatea de premiere
*Concurenții care nu vor participa la Prolog vor pleca ultimii.* *Sâmbătă, după festivitatea de premiere organizatorii vor pregăti un vițel la proțap, pentru toți participanții.*

Duminică: EnduroCross și ATV
08:00-10:00 înscrieri
10:15 briefing
10:30 start clasa moto
13:30 festivitatea de premiere Pentru detalii suplimentare, persoana de contact: Ceasar Ionuț (0742) 615 504

Va fi un week-end care va fi cu siguranță pe gustul tuturor, deoarece, pe lângă faptul că veți avea trasee presărate cu de toate, sâmbătă seara, după festivitatea de premiere a cursei Hard Enduro, organizatorii vă vor răsfăța cu ceva deosebit papilele gustative. Dacă Ardealul se laudă cu oaia la proțap, noi, moldovenii ne mândrim cu…vițelul la proțap! Masa va fi servită în aer liber, cu respectarea normelor de distanțare socială impusă de situația pandemică în care încă ne aflăm. Nu-i așa că v-am convins deja doar cu friptura? 🙂

Premiile vor consta în produse, oferite de către sponsorii evenimentului, iar taxele de înscriere sunt:
– pt. Hard Enduro 300 lei
– pt. EnduroCross 200 lei *Concurenții care vor participa la ambele competiții vor beneficia de o reducere de 100 lei! * Modalități de plată:
Transfer bancar in contul clubului:
RO03BUCU158121039507
Beneficiar: CLUB SPORTIV X-CAPE
Banca : Alpha BANK

Încurajăm înscrierea din timp, pentru a evita atât aglomerarea, cât și decalarea programului stabilit. Vă așteptăm cu drag să vă depășiți limitele pe trasee și mai ales, vă așteptăm cu renumita ospitalitate moldovenească. Va fi un weekend hard, dar foarte fain!

Autor: Maria-Teodora SECUL