Toby Price suferă o accidentare și iese din Dakar 2021

Vârful de lance al echipei Red Bull KTM și pretendent la câștigarea raliului Dakar 2021 – Toby Price – a suferit astăzi o căzătură în timpul etapei 9 aflată în plină desfășurare la momentul scrierii acestui articol. Conform dakar.com, pilotul australian s-a accidentat la brațul și umărul stâng, lăsându-l incapabil să mai continue cursa.

Organizatorii spun că Toby a suferit accidentarea pe la kilometrul 155 al etapei și fiindu-i imposibil să mai continue din cauza leziunilor, a fost dus cu elicopterul la spitalul din Tabuk pentru radiografii. Surse neoficiale relatează faptul că pilotul KTM și-ar fi fracturat clavicula. Cei de la enduro21.com spun din surse proprii că Toby ar fi fost asistat de către Sam Sunderland și Ricky Brabec până a ajuns elicopterul de salvare pus la dispoziție de către organizatorii evenimentului.

Toby Price, sursa foto enduro21.com

Aseară, Toby posta pe insta-story cum își pregătea casca pentru a doua zi – astăzi împlinindu-se 1 an de la accidentul mortal al legendei Paulo “Speedy” Goncalves – în care își lipea un sticker cu “Speedy” pe cască, în memoria pilotului căruia i-a stat alături până a ajuns elicopterul de salvare, din păcate, fără a-i mai fi de folos regretatului Goncalves…

Ieșirea lui Price din Dakar vine după ce experimentatul pilot a trecut de o etapă maraton foarte grea, descurcându-se cu anvelopa spate grav avariată, cu care nimeni – inclusiv Toby – nu mai credeau că avea să termine. Australianul însă a reușit, în pofida acestui fapt să se mențină pe locul 2 la General, în spatele lui Jose Ignacio Cornejo (Honda) și părea că se îndreaptă direct spre victorie.

În lumina ultimelor evenimente însă, Sam Sunderland rămâne cel mai bine clasat pilot KTM din cursa pentru trofeu, al 3-lea la General după rezultatele etapei de ieri. Totodată însă, acest lucru înseamnă că britanicul va fi “hăituit” de patru rideri rivali de la HRC Honda.

By: Maria-Teodora Secul

Surse: dakar.com și enduro21.com