Sfaturi utile din partea Motorului tau

Esti motociclist: de strada sau de off-road. Cine-i jumatatea ta? MOTORUL. Cine-i camaradul tau de drum? MOTORUL. Fara el esti incomplet. Recunoaste, cand incaleci motocicleta te simti intreg!

Acum, la inceput de sezon, prietenul tau cel mai bun te sfatuieste sa-i urmezi cateva sfaturi:

Si MOTORUL a spus:

1. Unele substante menite sa creasca performantele sunt legale! Foloseste-le! Bel-Ray de exemplu, face mult mai mult decat sa lubrifieze piesele ce-ti pun motocicleta in miscare – pur si simplu da viata motorului!

1508576_687200364663599_1513793103_n  flex your engine

2. Ce bagi in motorul tau conteaza! Utilizarea produselor Bel-Ray nu afecteaza garantia oferita de catre producator, deoarece garantia are la baza respectarea standardelo JASO, API si OEM, iar produsele Bel-Ray respecta intocmai aceste specificatii! In plus, aditivii utilizati in uleiul Bel-Ray EXS imbunatatesc lubrifierea motorului reducand astfel frecarea, ceea ce duce la functionarea optima a motorului si la realizarea dorintei fiecaruia dintre noi de a beneficia de viteza maxima!

exs projects-belray-website2

3. Daca esti incepator: sper ca ai facut schimbul de ulei inainte de a-ti depozita motocicleta undeva intr-un colt de curte sau garaj pe durata iernii si ca ai lasat rezervorul plin si robinetul de alimentare cu benzina inchis. Si stiai ca si bateria trebuie intretinuta pe o perioada mai lunga de neutralizare. Si daca esti chiar incepator cu acte in regula, adica din acest sezon sau ti-ai cumparat motocicleta noua, ar trebui sa folosesti uleiul EXL de la Bel-Ray pentru primii 1000 de kilometri, iar apoi unul dintre urmatoarele uleiuri, in functie de specificatiile din manualul de utilizare al motocicletei voastre: EXS Full-sintetic, EXP semi-sintetic.

exlexp

4. O motocicleta noua in ziua de azi este scumpa. Daca vrei sa o ai cat mai mult timp langa tine, acorda-i toata grija ta inca de la inceput si fa-i pregatirea initiala. Stiu ca ai vrea sa incaleci masinaria imediat cum ai scos-o din showroom, dar ar fi mai bine pentru ea pe termen lung, daca ti-ai petrece primul week-end in garaj, acordandu-i intretinerea de care are nevoie inainte de a o scoate la alergat. Cu o simpla cutie de Bel-Ray Waterproof Grease te va salva de la un esec pe drum. Cu manualul motocicletei in fata, o dezasamblare completa a suspensiei, ungerea ei cu aceasta vaselina si reasamblare, vei sta linistit si vei beneficia de o performanta mai buna.

Bel-Ray Waterproof Grease este folosita de ani buni de catre pilotii din Campionatele Nationale si Mondiale si este si alegerea campionului la Supercross Chad Reed si a Two Two Motorsports Team. Mecanicul echipei realizeaza mai multe aplicari ale acestei vaseline inainte de inceperea fiecarei competitii: la rulmentii de roti, rulmentii de jug, la rulmentii suspensiei si la rulmentii de bascula.

picture2010-129255412080                                      grease

 

5. Foloseste un spray de lant care ti se potriveste: daca ai o motocicleta de strada, utilizeaza Bel-Ray Blue Tac; daca ai o motocicleta de off-road, alegerea corecta este Bel-Ray Super Clean.

tac                                                 super

6. Curata filtrul de aer din spuma: Utilizeaza Bel-Ray Foam Filter Cleaner&Degreaser si apoi clateste cu apa. Spala-l apoi cu sapun lichid si reclateste. Lasa filtrul sa se usuce complet si apoi aplica unul dintre produsele Bel-Ray Foam Filter Oil sau Foam Filter Oil Spray.

bel_11_foa_fil_cle_deg-16oz foam

 

7. Daca ai motocicleta cu ambreiaj umed ar fi recomandat sa folosesti Bel-Ray Gear Saver Transmision Oil; dar daca motocicleta ta are transmisie finala cardanica sau are ambreiaj uscat, foloseste Uleiul Hypoid Gear Oil.

t hy

8. Suntem la inceput de sezon si ne dezmortim motocicletele. Fa-i o verificare amanuntita! Daca simti ca acceleratia si ambreiajul nu se comporta cum ar trebui, s-ar putea sa trebuiasca sa le lubrifiezi cablurile cu Bel-Ray 6 in 1. Dar daca sunt avariate va trebui sa le schimbi.

6 belray

 

9. Bel-Ray te poate salva! Daca vei constata la drum ca ti se termina uleiul si un prieten iti ofera Bel-Ray NU ezita sa-l amesteci cu uleiul tau de motor, desi e alta marca. Nu vei avea nicio problema! Si sincer: MOTORUL TAU ti-ar fi recunoscator daca pe viitor vei folosi numai Bel-Ray.

10. Motorul tau te roaga sa tii cont de experientele acumulate in urma celor 60 de ani de cercetare si dezvoltare ce se regasesc in fiecare produs al companiei Bel-Ray, singura care-i va oferi protectie maxima impotriva uzurii prelungindu-i viata si-i va conferi flexibilitatea si puterea maxima dorita!

BEL-RAY – FLEX YOUR ENGINE

belray-billboard

By: Maria-Teodora Secul

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.