Sam Sunderland va concura la Dakar in echipa KTM

KTM a anuntat ieri ca Sam Sunderland – pilotul cu perspective exceptionale la Dakar – a semnat un contract prin care s-a angajat sa concureze pentru Red Bull KTM Factory Rally Team in urmatorii trei ani si jumatate.

Sunderland (pilot Honda HRC la Dakar 2014) a fost pilot de motocross si si-a indreptat pasii catre raliu din 2012, la doar 22 de ani. Acum este incantat sa se alature KTM-ului pentru a-si dezvolta potentialui pentru Dakar, cu ajutorul unei echipe ultra-competitive care a castigat ultimele 13 editii ale faimosului raliu.

sam

Potentialul sau? Sa ne amintim de exemplu de Etapa a II-a a Dakarului din acest an, prima castigata de Sam in cariera sa de incepator in rally raid, dupa care, din pacate, in etapa a patra a fost nevoit sa se retraga din cursa. Sunderland a mai avut de asemenea succes si in campionatele British youth; plus titluri de campion la UAE MX2 si MX1; plus titluri la UAE National Baja Championship in 2010/2011; plus a fost pe podiumul cursei din Abu Dhabi Desert challenge in 2012; plus o victorie la Merzouga Rally in 2013.

Prin vastele cunostinte ale KTM-ului intr-ale Dakarului si impreuna cu motivatia lui Sunderland se asteapta ca pilotul sa devina unul dintre cei mai buni din domeniu, acumuland experienta in cadrul echipei, printre piloti deja consacrati. Scopul propus pentru anul viitor este de a termina raliul in top cinci cu rezultate consistente pe parcursul etapelor si este deosebit de incantat ca va lucra cu Marc Coma, cel ce s-a bucurat de a patra sa victorie la Dakar cu o luna in urma.

sam s

Pilotul de 24 de ani stabilit in Dubai – primul rider britanic ce a castigat o etapa a Dakarului in ultimii 15 ani! – va concura pe noua masinarie pentru raliu KTM 450 , aparuta in 2014. Tanarul va participa la cateva runde ale Cross-Country Rallies World Championship pe parcursul anului, castigand incredere si viteza pentru Raliul Dakarului din 2015.

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.