Red Bull Romaniacs din inima muntilor pentru inimile nou-nascutilor

Ediţia a 13-a a celui mai dur raliu de Hard Enduro din lume – Red Bull Romaniacs – a adus la start concurenţi cu inima mare, dar și un nou proiect caritabil sub egida „Enduro for Romania”. Concurenți din toate colțurile lumii au fost invitați să contribuie cu echipamente uzate în cadrul unui târg ce a fost amenajat pe bulevardul Corneliu Coposu în timpul desfasurarii Prologului. Echipamentele și suvenirurile legate de raliu oferite de echipa Red Bull Romaniacs au fost scoase la vânzare în scopul de a aduna o sumă de bani care să fie apoi donată Asociației Baby Care pentru proiectul de detectare precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii în maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Suma adunata a fost donata saptamana aceasta, urmand a fi folosita intr-un proiect ce implică achiziţionarea de pulsoximetre şi consumabile necesare depistării precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii, încă de la naştere. Dat fiind că în maternitatea din Sibiu sunt îngrijiţi aproximativ 2700-2800 de nou-născuţi în fiecare an s-a estimat că suma de 26.675 lei colectată la târgul de echipamente şi suveniruri va asigura desfăşurarea acestui proiect pentru aproximativ 3 ani. Astfel, generozitatea concurenţilor, spectatorilor şi organizatorilor va ajuta la evaluarea a aproximativ 8000 de nou-născuţi.

b

Malformaţiile congenitale ale inimii sunt cele mai frecvente anomalii congenitale detectate la vârsta de nou-născut, apărând la 6-9 din 1000 de nou-născuţi vii. Deşi extrem de importantă în identificarea precoce, prenatală a malformaţiilor congenitale cardiace, ecografia cardiacă prenatală reuşeşte să identifice doar 50% din cazurile de malformaţii congenitale cardiace critice.

bb

 Maria Livia Ognean (Presedinte Asociatia Baby Care Sibiu): ” Proiectul implica achizitionarea de pulsoximetre si consumabile necesare depistarii precoce a malformatiilor congenitale ale inimii, precoce, inca de la nastere. Dat fiind ca in maternitatea din Sibiu sunt ingrijiti aproximativ 2700-2800 de nou-nascuti in fiecare an, estimam ca suma de peste 26.000 lei colectata la targul de echipamente si suveniruri Enduro for Romania va asigura desfasurarea acestui proiect pentru aproximativ 3 ani. Astfel, generozitatea concurentilor, spectatorilor si organizatorilor va ajuta la evaluarea a aproximativ 8.000 de nou-nascuti.

            Sprijinul oferit de catre Enduro for Romania, cu ocazia Red Bull Romaniacs 2016, si de intreaga comunitate nationala si internationala de hard enduro este o sansa nesperata, inca o dovada a faptului ca impreuna putem si facem mai multe si mai bine pentru copiii nostri! Multumim pentru daruri si implicare concurentilor – nu sunt nici pe departe asa de duri cum par – si le uram succes in competitiile viitoare! Multumim organizatorilor si tuturor celor care s-au implicat sau urmeaza sa se implice in acest proiect!

            Proiectul va fi initiat imediat dupa achizitionarea pulsoximetrelor, definitivarea procedurilor, instruirea personalului si finalizarea procedurilor administrative de demarare a proiectului, foarte probabil cel mai tarziu in luna octombrie a acestui an. ”

Baby-Care-3-777x437

Martin Freinademetz (organizator Red Bull Romaniacs si unul dintre initiatorii proiectului Enduro for Romania): ”Anul acesta am inceput sa strangem fonduri pentru cei care au nevoie de ajutor si am cerut sprijinul comunitatii de hard-enduro. Raspunsul a fost extraordinar, iar datorita implicarii riderilor si fanilor am izbutit sa strangem aproximativ 6.000 de euro pentru proiectul de detectare precoce al malformatiilor congenitale ale inimii in maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Am vizitat sectia in care erau ingrijiti 30 de beblusi si a fost o experienta extrem de emotionanta. Ne-am bucurat sa vedem cum comunitatea noastra poate contribui la salvarea de vieti. Le multumesc tuturor celor care s-au implicat in prima actiune Enduro for Romania.”

Proiectul va fi iniţiat imediat după achiziţionarea pulsoximetrelor, definitivarea procedurilor, instruirea personalului şi finalizarea procedurilor administrative de demarare a proiectului, foarte probabil cel mai târziu în luna octombrie a acestui an.

Sursa: sibiuonline.com