Jarvis castiga lupta de la “Portile iadului” – Hell’s Gate 2014

Dovedind inca o data ca nu are rival nici intre piloti, nici in fata muntilor, Jarvis a dominat cursa aproape in totalitate – de la Start la Finish, asigurandu-si cea de-a patra victorie consecutiva la Hell’s Gate! Al doilea calificat de dimineata, riderul Husqvarna  a gasit cu repeziciune o cale de a-l intrece pe Jonny Walker inca din prima tura.

h

Walker – hotarat sa nu-l lase pe Jarvis sa-l intreaca – a luat-o la goana si astfel “duet-ul” si-a dat drumul pe sectiunea Cascata umar la umar. In cea de-a doua tura insa povestea s-a schimbat; era clar ca Jarvis era liderul.

In cinci minute a fortat si a impus un ritm pe care nici macar Walker nu l-a putut tine. Odata cu venirea intunericului, G-Force Jarvis ajunsese la poalele lui Hell’s Peak, la sfarsitul celei de-a patra ture – si finala – statutul de Campion fiind ca si castigat. Cu un ultim efort, a escaladat urcarea aproape verticala si si-a revendicat titlul de cel mai bun rider de la Hell’s Gate.

j

Pe locul doi – pentru a treia oara – Jonny Walker a fost singurul pilot care a mai terminat cursa in timpul alocat. In ciuda faptului ca l-a supus provocarii pe Jarvis in prima tura, Walker a facut o serie de mici greseli care a facut ca provocarea sa sa “fuga englezeste”, ca sa spun asa.. Astfel, Jarvis s-a pierdut in zare, iar Walker a terminat cu aproape 22 minute in urma lui.

In drumul sau spre un loc pe podium, Cody Webb l-a urmarit pe Walker din scurt aproape intreaga cursa. La un moment dat insa, Webb s-a prabusit destul de puternic in sectiunea cascadei Cascata, fapt ce l-a scos din cursa.

Andreas Lettenbichler era al patrulea, iar italianul Diego Nicoletti al cincilea, incepand impreuna cea de-a patra tura. Dar nu s-au incadrat in timp.

Rezultate – Hell’s Gate 2014

1. Graham Jarvis (Husqvarna)

2. Jonny Walker (KTM)

Sursa: enduro21.com

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.