Husqvarna incepe un capitol nou in 2014: Moto3!

Husqvarna Motorcycles are placerea sa anunte ca in 2014 isi va face intrarea la Campionatul Mondial Moto3, care va incepe in Doha, Qatar, pe 23 martie.

Echipa oficiala se va numi Red Bull Husqvarna Factory Racing, iar in fruntea ei va fi Managerul de echipa Aki Ajo. Pilotul oficial al echipei va fi britanicul Danny Kent.

Sub atenta supraveghere a experimentatului Aki Ajo, fost pilot care s-a bucurat de o lunga cariera de succes in competitiile motorsport si in team management, Danny Kent va accede la titlul de campion mondial la Moto3. Cu o a doua Husqvarna va “alerga” Niklas Ajo din Finlanda, un tanar pilot care de asemenea, promite mult. Prin pasirea in segmentul competitiilor de circuit MotoGP in 2014, Husqvarna Motorcycle va incepe un nou capitol captivant in lumea curselor moto.

63651_Kent_02_Spain

Clasa Moto3 a fost introdusa in 2012, inlocuind categoria de 125cc in doi timpi. Aceasta clasa scoate in evidenta tinere talente si locul unde incepe drumul riderilor ce tintesc sa progreseze la Moto2 si bineinteles, chiar la principala clasa, Moto GP. La Moto3, capacitatea cilindrica nu trebuie sa depaseasca 250cc, motorul este in patru timpi, iar greutatea minima totala pentru motocicleta si rider este de 148 kg. Varsta maxima pentru pilotii Moto3 nu poate sa depaseasca 28 de ani.

52kentimg_7882_preview_bigmoto3_lg48620_slideshow_169

 

By: Maria-Teodora Secul

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.