Hard Enduro și Endurocross Comănești, un debut de succes al CR Est

Clubul X-Cape Bacau a organizat două etape regionale de Tot Teren în acest sfârșit de săptămână la Comănești. Între 21 si 22 mai 2021 s-a desfășurat prima etapă regională de Hard Enduro a zonei de Est, iar duminică, 23 mai, prima etapă regională de Endurocross a sezonului, o premieră pentru localitatea gazdă, unde nu s-au mai organizat până acum competiții pentru ATV si Quad-uri. Surprinzător, chiar aceștia au fost cei mai numeroși participanți. La Hard Enduro au concurat clasele: A,B,C, Veterani și Fete, unde cele două amazoane aparținând de clubul TOP CROSS TCS OTOPENI au făcut o figura extrem de frumoasă, participând la ambele curse. La Endurocross au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C.

Varga Zsolt de la clubul Go Racing București este marele câștigător al primei regionale de Hard Enduro de la Comănești. Acesta se impune autoritar la clasa PRO atât la Prolog, cât și în ziua de concurs.Clasa Expert este câștigată de Ilyes Zakord Szilveszter de la clubul Master Bike Cluj, iar la Hobby se impune Grosu Sebastian Florin (ATH Racing Florești). Clasa Veterani este căștigată de un sportiv de la clubul organizator, Brandus Mihai Gheorghe Liviu.

Secretariatul General al ambelor competiții precum și locul de start și sosire au fost în zona Galion, unde am avut bucuria sa il avem prezent inclusiv pe primarul localitatii Comănești. Ziua de vineri a fost dedicata inscrierilor si prologului de 17 km care a inceput la ora 17:00. Ziua de concurs de sâmbătă a fost destul de dură, mai bine de jumătate dintre piloți nereușind să încheie decât prima parte a traseului până la momentul sosirii învingătorilor.

Duminică, 23 mai 2021, a fost ziua dedicată primei etape regionale de Endurocross din acest an. Câțiva motocicliști de la Hard Enduro au decis să rămână și la Endurocross, dar, un număr important de sportivi au fost înscriși la clasa ATV, sportivi care nu au mai alergat până acum în Campionatul Național.

Paul Bulai de la clubul Master Bike Cluj se impune la clasa Moto PRO, iar Iamandeiu Dorin (Lido Campina), la clasa Veterani. Bîrlădianu David Marian (Hard Enduro Târgu Neamț), a fost cel mai bun Expert, iar Grosu Sebastian Florin (ATH Racing Florești), cel mai bun sportiv de la clasa Hobby. Toader Lucian Costin de la clubul Lion Racing Team Sebis castiga prima regionala de est la clasa ATV PRO, iar Tudor Alexandru Madalin de la clubul ACS Odobești este primul la clasa Quad PRO. Clasa Hobby de la ATV este castigata tot de un repezentant al clubul Lion Racing Team Sebis, pilotul Ciucurean Cosmin Ilie.

Vremea superba si implicarea reprezentantilor clubului X-Cape din Bacau au facut ca cele doua evenimente sa fie un real succes in debutul Campionatului Regional Est. Acestia au pregatit inclusiv o seara festiva sambata, cand a fost gatit pentru toti concurentii un vitel la protap, chiar langa locația dedicata Festivitatii de Premiere.

Membrii clubului X-Cape Bacău vă dau întâlnire din nou în toamnă, în orașul lor, unde vor organiza, la fel ca anul trecut, o etapa Națională de Endurocross, la Sarata. Mulțumim sponsorilor: Prejmer Raceway, InterTransCom, Pambac Bacau, Ian Invest, Daco Garden, Nexo InstalConstruct, Clinica O.R.L. Dr. Tuvec Camelia, Maxima, Artcut Design, DOR Invest, Tekko Logistik Industry, Consiliului Judetean Bacau, Primaria orasului Comanesti.