EICMA 2014 Highlights

Ne-am intors de la Salonul Moto din Milano cu amintiri diverse. Am strabatut ca si anul trecut kilometri intregi de expozitie si ne-am clatit ochii cu tot ce era mai frumos. Anul acesta a fost editia centenara a salonului moto EICMA si acest lucru s-a reflectat in ambianta din spatiile amenajate, unde a fost creata o simbioza intre trecut, prezent si viitor. Au fost expuse modele de motociclete dintre cele mai vechi, cele mai noi modele aparute, dar si concepte futuriste.90N-as vrea sa-i diminuez expozitiei aura de sarbatoare, dar fata de anul trecut au fost ceva mai putini expozanti… In rest, nimic de comentat. Pana se va organiza si la noi un astfel de salon, mai avem de invatat multe de la italieni si nemti.

Ce mi-a atras atentia in mod deosebit a fost Quadro 4, un scuter pe patru roti, inaugurat in acest an, la 4 ani dupa ce au fabricat prototipul. Quardo 4 este un concept de mobilitate urbana si imbina siguranta celor 4 roti cu placerea de a pilota o motocicleta. Este un mod cu totul si cu totul nou “de a te misca” prin oras si este potrivit oricarui segment: barbati, femei, batrani, tineri, experti sau incepatori.  Quadro 4 foloseste sistemul HTS (Hydraulic Tilting Sistem), 4 suspensii independente, tractiune integrala cu diferential, un motor inovator de 346 cc si un sistem combinat de franare la toate cele 4 roti.

MOTO: ALL'EICMA IL PRIMO SCOOTER A QUATTRO RUOTE

Nici predecesorii lui Quadro 4 nu sunt foarte cunoscuti in Romania. Aceste modele au doua roti in fata si una in spate, la fel de interesante ca cel mai nou menbru al familiei Quadro. Si aceste modele au fost de asemenea expuse la salon. Ma gandesc din ce in ce mai mult ca ar da tare bine si la noi in tara.quadro 1

quadro 2

Iata si varianta mai “aventuriera” a Quadro 4, pentru atunci cand orasul devine…salbatic! Quadro Adventure

quadro 3

In continuare, va invit intr-o incursiune a expozitiei printr-un colaj de poze realizate de MotoManiac.ro, special pentru voi!

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.