Dakar Rally 2015: Moartea si-a luat tributul si-n acest an

Avem vesti triste despre etapa 3 de ieri, in care s-a stins motociclistul polonez Michal Hernik (nr. 82 in concurs). A devenit aproape o obisnuinta macabra ca la aproape fiecare editie a Raliului Dakar, moartea sa fie prezenta si sa-si ia tributul. Hernik  a fost gasit decedat la kilometrul 206 dintre San Juan si Chilecito.

Circumstantele mortii sale inca nu au fost elucidate, intrucat pilotul nu avea pe corp urme care sa indice un accident de o oarecare natura.
Cand conducerea raliului a sesizat pierderea semnalului GPS al acestuia si au fost informati ca nu a terminat etapa pana la ora 15:16, au decis sa porneasca imediat in cautarea sa la 15:23.  Un elicopter-ambulanta a gasit riderul la 300 de metri de traseu, la ora 16:03. Din pacate, medicul nu a mai putut face altceva decat sa-i confirme decesul.

dakar-dakar-2015-82-ktm-michal-hernik1

In varsta de doar 39 de ani, Michal era la prima sa participare la Dakar si se afla pe pozitia 84 la general. Pana acum, mai participase la Abu Dhabi Desert Challenge in 2014 si la Marocco Rally in 2013, pe care le si terminase.

Intreaga familie Dakar si-a exprimat condoleantele familiei, prietenilor apropiati si echipei sale. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

By: Maria-Teodora Secul