Astazi s-au deschis “Portile Iadului” in Italia…A inceput HELL’S GATE

S-a dat startul primei curse Hard Enduro din acest sezon! Hell’s Gate 2014 marcheaza astazi cea de-a 11-a editie a acestei curse emblematice. Pozitionata la picioarele muntilor Toscanei, in resortul Il Ciocco, acest loc a fost scena unor batalii incredibile de-a lungul unui deceniu.

In aceasta dimineata la ora 7 – cand cei mai multi dintre noi dormeam – riderii se intreceau in calificarile pentru cele 30 de locuri asigurate in cursa principala de dupa-amiaza!

hells gate

Castigatorul calificarilor este Jonny Walker, care a fost mai rapid cu 16 secunde fata de Jarvis, Cody Webb a ajuns al treilea si riderul KTM Lettenbichler a ajuns al cincilea. Pilotii si mecanicii lor au avut apoi 15 minute sa-si pregateasca motocicletele pentru cursa propriu-zisa care va incepe la ora 15:30. Sa schimbi cauciucurile dupa 4 ore de enduro…nu e tocmai placut.

cau

cau3

Cat de greu este sa treci prin “Hell’s Gate”?

Hell’s Gate este o cursa foare grea – de cosmar, dupa cum sugereaza si numele sau – unde doar 49 de piloti au dat pana acum mana cu Fabio Fasola dupa ce au reusit sa atinga varful Hell’s Peak.

Graham Jarvis este cel de care ar trebui sa se teama toti sau cel pe care vor incerca sa-l intreaca. Iscusitul Jarvis are la activ trei victorii consecutive – din 2011 pana anul trecut cand a triumfat dupa lupta epica impotriva conationalului sau, Jonny Walker- in Apeninii din Toscana. Insa nici Jonny nu e mai prejos si tind sa cred ca victoria sa de la Red Bull Sea to Sky in fata rivalului sau, Jarvis in 2013, i-a “dat aripi” si unde mai pui ca a castigat si calificarile dimineata!

cau5

cau4

Cody Webb, Ben si Dan Hemingway calare pe motociclete Beta (ca nu puteam zice Bete!) sunt inflacarati in ceea ce priveste lupta pentru podium. Web – incurajat de recenta sa victorie de la King of the Moto – unde l-a batut pe Jarvis – are cu siguranta in plan un rezultat mult mai bun decat locul trei obtinut in 2013.

Din pacate, Alfredo Gomez a fost scos din ecuatie de o infectie la recenta operatie de apendicectomie.

David Knight, fostul castigator din 2004 (prima editie a Hell’s Gate), 2005 si 2006 nu a mai participat cativa ani la aceasta competitie. In 2014 s-a inscris, insa, din pacate, a fost nevoit sa se retraga si el. Iata explicatia:

david-knight-hells-gate

Premiul?

In Italia, castigatorul ia tot – gloria si premiul (de obicei o motocicleta)! Jarvis  si-a umplut sacul in 2013 cu un KTM Freeride, iar Taddy a castigat si el o motocicleta KTM 450 EXC in 2008. Super!

In tot cazul, se anunta o cursa interesanta, grea si plina de neprevazut. Dupa calificarile din zori care au inceput la ora 7 – cand cei mai multi dintre noi dormeam – doar primii cei mai rapizi 30 de piloti vor lua in aceasta dupa-amiaza – de buna voie si nesiliti de nimeni – startul la ora 15:30 pe “Portile Iadului”! Din acel moment va incepe razboiul pentru cucerirea  “Varfului Iadului” (Hell’s Peak). Oare cine va ajunge primul? Tineti aproape!

Surse: enduro21.com si www.facebook.com/KTMRacing

Surse poze: enduro21.com si www.facebook.com/KTMRacing

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.