Un Rolls Royce la EICMA?..

2013-eicma

Legendarul brand Brough Superior din Marea Britanie si-a facut simtita prezenta anul acesta la EICMA, dupa o lunga pauza. Istoria acestui brand de lux este una ce merita stiuta, avand in vedere ca inca de la inceputuri a fost supranumit “Rolls Royce-ul motocicletelor” si preferat de oameni faimosi de-a lungul vremii, printre care si ofiterul E.T Lawrence, supranumit si “Lawrence al Arabiei”.
Lawrence_of_Arabia_Brough_Superior_gif
Conceput in Franta, in colaborare cu renumitii specialisti ai Boxer Design, marca ofera lumii dupa aproape un deceniu, noul Superior SS 100, odata cu celebrarea a 90 ani de experienta. Reincarnarea lui Brough Superior este fidel imaginii din celui din 1925 si degaja o fuziune de farmec retro cu o tehnologie moderna, alaturi de alte inovatii interesante si piese de actualitate, ce fac din el un motor extraordinar.
DSC06451
Motocicleta are un motor V2 in patru timpi asezat la 88° cu o capacitate de 997 cc, racit cu radiator de apa si de ulei, capabil sa dezvolte o putere de pana la 140 cai putere (construit de apreciata “casa de tuning” Akira) si are un cuplu masiv de 125 Nm la o turatie de 8000 rpm.
SS100
Si asta nu e tot. Furca lui SS100 este fabricata dintr-un aliaj de magneziu, iar cardul este din otel combinat cu titaniu. Farul este o unitate full LED, frana fata este actionata de un etrier Beringer cu patru pistonase, iar suspensiile fata – spate sunt furnizate de Ohlins.  Goala, motocicleta cantareste 180 kg.
SS100 naked
SS100 va aparea pe piata in 2014 si deja au fost exprimate comenzi. Aceasta opera de arta va fi insa produsa si vanduta in editie limitata, iar daca va intrebati care va fi pretul, puteti fi siguri de pe-acum ca nu si-l va permite oricine..
By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>