Sebis Enduro Challenge – Anduranta si Endurocross la intensitate maxima

lion

Sambata 27 septembrie, sub egida FRM, la Sebis (Arad) s-a desfasurat cea de-a 5-a etapa a Campionatului National Individual de Endurocross si Cupa Anduranta pentru ATV, Quad si Moto. Inainte de Start, multiplul campion la Motocross – Mihai Stoichescu a facut spectacol in fata Primariei Sebis si a incantat publicul cu un program de Stunt Riding.s3Dupa ce publicul a fost introdus in atmosfera de spectacol si motoare turate la maxim, la Start s-au aliniat mai intai peste 30 de ATV-uri si Quad-uri insumand 2 clase (Expert si Hobby), care s-au intrecut peste 3 ore. Bineinteles, incidentele n-au lipsit, cativa piloti de ATV fiind nevoiti sa abandoneze pentru ca au facut pana.s6Cu un incredibil total de 10 ture efectuate in limita de timp la Cupa Anduranta – Quad, Razvan Mocuta iese invingator la clasa Expert. Tanarul pilot a fost de neoprit in goana sa dupa victorie, care, odata ce a luat Startul a intrat intr-un fel de “racing mode” daca pot spune asa, intr-o stare de concentrare maxima, viteza in executarea obstacolelor si viteza. Iata ce a daclarat pentru MotoManiac:

Razvan Mocuta: “Nu ma asteptam sa rezist atatea ture in regim de concurs, deoarece traseul nu te lasa sa te odihnesti niciunde! In plus, a inceput scoala si n-am prea avut timp sa ma antrenez.”

MotoManiac: Care este urmatoarea cursa la care vei participa si care sunt asteptarile? Dar temerile? (daca exista)

Razvan Mocuta: “Urmatoare cursa la care voi participa este la Rasnov weekend-ul care vine, unde se va juca titlul de campion intre mine si Sebastian Bodea. Hmmm… temeri, buna intrebare! Nu, nu sunt temeri deoarece sunt sigur pe mine!” a mai spus talentatul pilot.raz

Pe locul II s-a clasat Alexandru Tudor, iar pe locul III – Zoli (Zoltan Burian) de la Motoclub Haita din Deva.

prTot la categoria Quad, la clasa Hobby s-a evidentiat cel mai tanar pilot - Sergiu Grecu (13 ani), tot de la Motoclub Haita, care a castigat locul I.sergiuA fost urmat de Paul Andrei Toader pe II  si de Marius Sitov pe III. La categoria ATV clasa Expert, pe podium au urcat: Vlad Cozma (I), Beniamin Rus (II) si Ioan Tagarta (III); iar la clasa Hobby, castigatorii au fost: Nica Iuga (I), Ioan Gageu (II), Marius Roman (III).

La ora 16 a luat startul categoria Moto pentru etapa a 5-a a Campionatului National Individual de Endurocross, dupa care, doritorii sau mai bine zis cei care au mai rezistat, au continuat lupta pentru Cupa de Anduranta. Aici, peste 40 de piloti impartiti in patru clase – Profi, Expert, Veterani si Hobby – s-au intrecut in tehnica si rezistenta.DSCN1724La clasa Profi (Cupa Anduranta) au fost premiati pentru rezistenta, talentul si determinarea lor pilotii: Cristi Cojocaru (locul I), Aldea Alfred (locul II) si Serban Slabescu (locul III).

Aldea Alfred (fondatorul FM Racing Romania si sponsor al Sebis Enduro Challenge) a obtinut un rezultat neasteptat de bun (locul III la categoria Endurocross si locul II la Cupa Anduranta), dat fiind faptul ca de o lunga perioada de timp nu s-a mai antrenat. Iata cat de important este talentul in ecuatia succesului, in orice domeniu.DSCN1740La clasa Expert, pe podium au urcat George Leric (I), Daniel Nicolae (II) si Jonas Jonas (III). La Veterani, cei mai rezistenti au fost: Csaba Domokos (I), Marian Saceanu (II) si Stefan Nagy (III). La clasa Hobby, castigatori au fost Mihai Paul Birca (I), Zsolt Varga (II) si Nicolae Ardelean (III).DSCN1730La clasa Moto, “calare” pe trial, cel mai tanar pilot a fost Alexandru George Tudur, care a primit cupa lui speciala, binemeritata, pentru cel mai mic, dar promitator pilot.tudurSi ce putea fi mai potrivit la Finish decat o bere proaspata la draught si un delicios gulas la ceaun oferit de catre organizatori si muncit de catre doamna Mocuta (sotia lui Catalin) si ajutoarele sale.. Dar surprizele pentru concurenti nu s-au oprit aici. Pe langa cele 12 cupe, plachete si diplome oferite fiecarui pilot de pe podium (dupa cum spunea foarte frumos Catalin Mocuta ca si-a dorit ca fiecare sa plece cu cate o amintire frumoasa si nu cu o simpla diploma), Lion Racing Team a mai pregatit si o tombola cu premii constand in produse oferite de catre FM Racing Romania, ASP Group si organizatori. Nu in ultimul rand, pe seara, toti participantii au fost invitati la un restaurant inchiriat, pentru a sarbatori cu un pahar de vorba, o zi extraordinara. cupe

In concluzie, Sebis Enduro Challenge a fost mai mult decat o competitie intensa, a fost si un eveniment la care toti invitatii au avut cate ceva de castigat, fie o cupa, fie o placheta, fie un premiu la tombola, fie o experienta unica la o cursa realizata cu pasiune, alaturi de organizatorii ei, niste oameni primitori si foarte atenti la detalii.

By: Maria-Teodora Secul 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>