Noul Yamaha MT-09


Descopera latura ta misterioasa 

 

Comunicat de presa YAMAHA

“Modelul Yamaha MT-09 este un concept complet nou în ceea ce priveşte designul motocicletelor sport. Cu un şasiu nou şi compact şi un motor cu 3 cilindri cu cuplu mare, această motocicletă performantă de nouă generaţie este proiectată pentru piloţii care apreciază caracterul şi spiritul.

Sufletul acestei noi forţe este un motor cu greutate redusă, de 850 cm3, cu 3 cilindri care dezvoltă un cuplu brut, liniar, oferind o acceleraţie extraordinară care vă creşte nivelul de adrenalină.

Pentru o manevrabilitate uşoară, această nouă motocicletă dinamică şi descoperită, în stil motard, este echipată cu un şasiu compact din aluminiu şi oferă o poziţie dreaptă de pilotaj care simplifică orice acţiune – de la pilotarea de zi cu zi în oraş la călătoriile scurte şi intense de duminică dimineaţă.

Atunci când ne-am hotărât să dezvoltăm modelul MT-09, obiectivul nostru era crearea unui tip nou de motocicletă sport cu trei elemente principale care să o diferenţieze de celelalte modele.

În primul rând, am dorit un tip nou de motor, care să dezvolte un cuplu puternic şi captivant. Şasiul trebuia să fie compact şi subţire. Următoarea generaţie de motociclete sport avea nevoie şi de un caracter unic, astfel încât fiecare călătorie să fie specială.

Cu motorul de 850 cm3 cu 3 cilindri, noul model MT-09 produce un cuplu liniar la niveluri remarcabile, care redefineşte pilotajul sportiv. Şasiul din aluminiu cu greutate redusă este uşor manevrabil. Caroseria descoperită cu ghidon mare şi şa plată oferă încredere şi control.

 

Motor de 850 cm3 cu 3 cilindri, compact şi cu greutate redusă

Pentru a menţine modelul MT-09 cât mai uşor, subţire şi compact posibil, designerii noştri au dezvoltat un cadru CF turnat sub presiune, din aluminiu complet nou. Greutatea sa redusă şi rigiditatea excelent echilibrată contribuie la o manevrabilitate uşoară a motocicletei şi la menţinerea greutăţii totale la plin la doar 188 kg.

Suspensie monocross cu braţ oscilant asimetric CF turnat sub presiune

Trenul spate dispune de un braţ oscilant asimetric CF turnat sub presiune, cu greutate redusă, care menţine greutatea nesuspendată la un nivel redus pentru o suspensie sensibilă şi o călătorie confortabilă. Un amortizor spate aproape orizontal este situat sub şa, iar pivoţii braţului oscilant montaţi extern menţin şasiul cât mai subţire pentru o poziţie de pilotaj compactă.

Ergonomie fără stres şi o poziţie de pilotaj care ocupă puţin spaţiu

Noul model MT-09 este proiectat pentru a face faţă unei varietăţi de roluri, de la pilotajul sportiv la călătorii la sfârşit de săptămână şi drumul zilnic la serviciu. Ghidonul mare, conic şi o şa plată şi lungă oferă ergonomie fără stres – iar rezervorul de carburant de 14 litri cu un profil atent desenat, cu spaţiu încastrat pentru genunchi, asigură o poziţie de pilotaj confortabilă, care ocupă puţin spaţiu.

Eşapament ascuns 3-în-1

Echipat cu racorduri pentru o pulsaţie bună, sistemul compact de evacuare 3-în-1 contribuie la centralizare pentru o manevrabilitate uşoară. Dispunând de un strat Nanofilm rezistent la coroziune, cele trei ţevi de evacuare din oţel inoxidabil intră într-o tobă de eşapament scurtă şi compactă care respectă normele EU3, care scoate un sunet gutural.

Roţi cu 10 spiţe cu greutate redusă, din aliaj, într-un stil nou, cu pneuri radiale de 17 ţoli

Designurile cu greutate redusă sunt utilizate pretutindeni, iar pentru a asigura o greutate nesuspendată la un nivel redus, modelul MT-09 este dotat cu roţi cu 10 spiţe din aliaj, complet noi. Roţile cu greutate redusă sunt dotate cu pneuri radiale nou dezvoltate – 120/70ZR17 pe faţă şi 180/55ZR17 pe spate – oferind o manevrabilitate sensibilă şi stabilă.”

mt0945454 mt09 mt091 mt0923 mt0933

 

sursa: www.yamaha-motor.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.