Medicul Radu Zamfir a fost salvat de echipamentul de motociclist

image-2014-01-21-16452933-41-medicul-radu-zamfir

Luni, in tragedia aviatica soldata cu doi morti si cinci raniti, echipamentul de protectie a facut diferenta pentru unul dintre supravietuitori!

Chirurgul Radu Zamfir era totodata un motociclist impatimit, care venea la serviciu pe motor; asa stiau toti cand el ajungea in parcarea spitalului – dupa sunetul motorului. Vremea data peste cap a facut posibil mersul pe motocicleta chiar si la jumatatea lunii ianuarie; astfel ca si in ziua accidentului, medicul Radu Zamfir a venit la serviciu tot pe doua roti. Conform hotnews.ro, el a declarat: “Eu am purtat un echipament de motocicleta, ironia sortii, aveam gheaca cu protectie, cizme cu protectie.”

El a avut doar rani superficiale in urma tragicului accident, in mare masura multumita centurii le siguranta si echipamentului de motociclist si a fost externat in aceeasi zi de la spitalul din Cluj. Iata deci, inca o dovada graitoare cu privire la faptul ca echipamentul de protectie este indispensabil motociclistilor!

Revenind acum la adevarata problema legata de acest grav accident – ca nu ma pot abtine –  ma intreb in ce secol traim de fapt sau in ce epoca?! Pentru ca nu prea pare ca am trai in era tehnologiei – in Romania cel putin.

Ca o paranteza, poate stiti majoritatea despre tragedia in care o echipa uruguayana de rugby s-a prabusit cu avionul in Anzi in data de 13 octombrie 1972.. Echipele de salvare renunta sa-i mai caute dupa o saptamana. Ramasi fara hrana, ei vor fi obligati sa se hraneasca cu trupurile rudelor, prietenilor si colegilor morti in accident… Dupa 72 de zile, temerarii vor fi salvati. Din 45 de suflete, doar 16 aveau sa supravietuiasca.. Inchizand paranteza, acest incident terifiant s-a petrecut in Anzi! – la 4000 de metri altitudine! – nu intr-un loc cu civilizatie, sate si tehnologia anului 2014, la 1300 metri!

Sau poate pentru siguranta noastra – vorba cuiva drag mie – “Ar trebui sa purtam echipamentul de strada sau de enduro in avion pana iesim din Romania cel putin; si asa stim ca am avea o sansa de supravietuire in caz de prabusire” – ca pe baza autoritatilor romane am muri cu zile ca cele doua victime de luni. Ce au asteptat “organele abilitate”, sa dea victimele check-in pe facebook unde se afla, in loc sa se foloseasca de aparatura si tehnologia de care dispun?

accident-avion-medical-5  poza-accident-avion-medical-3

Atat as mai avea de adaugat: tot respectul pentru supravietuitori, care au facut tot ce au putut unul pentru celalalt; tot respectul pentru localnicii salvatori si nu in ultimul rand condoleante familiilor indoliate. Dumnezeu sa-i odihneasca!

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>