Maniac dupa Enduro? Trebuie sa vii la EMD 8


In perioada 11-13 septembrie, daca esti maniac dupa enduro, trebuie sa iei Startul la Enduro-Maniaco-Depresiv, editia 8. Desfasurata in zona Voineasa (Judetul Valcea) este una dintre cursele cu traditie, care au pus bazele intregii nebunii existente astazi in Romania! Intalnirea nu reprezinta un concurs sau eveniment competitional, ci se vrea o intrevedere de un weekend cu prieteni vechi sau viitori prieteni, in ideea de a mari sau consolida marea familie a maniacilor dupa enduro.  Vor fi 3 clase (Profi, Expert, Hobby) si 3 zile de enduro – 70% din traseu fiind la peste 2000 m altitudine.

2

TRASEUL:  este marcat complet cu banda, sageti, CP si TankPoint-uri, start si sosire.

HOBBY – traseu gandit lejer pentru incepatori (drumuri de creasta, urcari si coborari pe poteca de TAF, poteca pe curba de nivel, linie de creasta, nimic dificil (n.a.:ramane de vazut 🙂 );

EXPERT – traseu cu pasaje tehnice de dificultate medie, tziki tzaki, rauri pe urcare, coborari si urcari cu radacini, sleauri, forestiere sapate de apa. Nu s-a mers pe variante extreme sau epuizante;

PROFI – traseu gandit pentru piloti cu experienta: urcari si coborari solicitante, tehnice. Este un traseu sustinut, care necesita o tehnica  foarte buna in manevrarea motocicletei pentru a-l termina. Experienta in concursuri si rezistenta fizica buna isi vor spune cuvantul.

1

Va fi o singura banda pe traseu pentru toate categoriile, clasele Experti si Profi se vor separa in CP conform indicatoarelor si sagetilor, iar clasa Hobby are traseu complet diferit. Timpii de Start si Sosire vor fi inregistrati, dar fiind o prieteneasca, acestia se vor afisa in ordinea inscrierilor la eveniment, nu in sistem „clasament”. De asemenea, organizatorii precizeaza ca exista foarte multe zone de belvedere, iar varfuri de peste 2000 m altitudine sunt ceva frecvent si-i sfatuiesc pe participanti sa-si traga sufletul si sa-si clateasca ochii cand vor iesi in creasta.

TABARA:

Tabara de baza va fi in fata hotelului Lotru, zona in care organizatorii asigura parcarea si securitatea motocicletelor (incepand de vineri orele 10:00 pana duminica dimineata orele 9:00). In tabara veti gasi magazinele mobile ale sponsorilor, printre care FM Racing Romania – cel mai mare magazin mx din tara. Totodata veti gasi o echipa profesionista de mecanici ce va asigura (contra-cost) mici lucrari de remediere, inlocuire anvelope etc.), terasa cu mancare gatita si bere rece.

LOCATIA sau RAIUL ENDURO DE LA VOINEASA:

Zona Lotru – Voineasa este una din cele mai frumoase zone turistice din tara care inca isi pastreaza aspectul salbatic, fara a fi industrializata si urbanizata excesiv precum alte zone. Astfel isi pastreaza anumit farmec pentru iubitorii de natura, fara interventia brutala a omului. Sunt binecunoscute cateva obiective turistice cum ar fi: Lacul Vidra, Lacul Galbenu, cabana Fantanita Haiducului, Drumul Strategic si cateva stane turistice, etc. Participand la EMD 2015, cu siguranta va veti bucura de aspectul placut al zonei.

NzQ1YzA3MDA1YWQwMDhhYTQ1M2UxNDhlMWNhZDhiMGfoto_103010

Carismaticul Ene Stefan –  Master-mind-ul evenimentului – este un endurist cu aproximativ 12 ani grei de enduro in spate si vreo 20 de motociclism in general. Asadar, nu incape indoiala ca vom avea parte de o cursa deosebita!

Ene Stefan, organizator Enduro Maniaco-Depresiv: “La EMD veti avea parte de cel mai variat si mai spectaculos teren, grip maxim indiferent de vreme, peisaje care-ti taie rasuflarea etc. La Voineasa, asa se spune: raiul enduro din Romania! Vremea va fi perfecta: ploaie scurta inainte sa bage praful si sa intareasca solul pentru cel mai bun grip, temperatura constanta de 24 de grade…Daca vremea nu se schimba, chiar nu aveti nici o scuza sa nu veniti!”

FOTO: Ene Stefan pe traseul categoriei Expert, EMD 8

stef

Ultima editie EMD…?

“De la anul vrem sa ne implicam mai mult in participarea la curse decat in organizare. Avem un sponsor care doreste sa ne vada sportivii clubului nostru pe podium si ne vom concentra mai mult pe antrenamente si etape. Asadar, profitati acum si veniti si voi sa faceti un traseu super fain, cu belvedere cat cuprinde, cu grip constant, cu mancare buna la ceaun, cu bere rece si prieteni vechi…asta vrem si asta va oferim.” ne-a marturisit  neobositul organizator Ene Stefan (sau “Stef” pentru prieteni).

PROGRAM EMD 8 2015:

VINERI: Prolog toate categoriile 10 km – traseu fara obstacole artificiale sau public – start ora 16:00;
SAMBATA: cat. Hobby – 58 km, cat. Expert – 66 km, cat. Profi – 82 km (o alimentare);
DUMINICA: 30 km – pentru fiecare dintre cele 3 categorii.

Atentie! Cine vrea sa manance o tocana de vitel cu mamaliguta si branza trebuie obligatoriu sa ajunga la Finis, fiindca se va gati ciobaneste chiar la sosire, doar sambata, dupa prima zi pe traseu. Inca nu te-ai inscris??!

Pentru CAZARE puteti accesa acest link: http://www.turistinfo.ro/voineasa/cazare-hoteluri-vile-pensiuni-voineasa.htm

ASISTENTA SI PRIM-AJUTOR: Salvamont Valcea este o echipa de oameni inimosi, impatimiti ai muntelui si ai sportului in natura. Ei vor asigura asistenta de prim ajutor pe tot parcursul traseului in eventualitatea unor evenimente nedorite.

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI INSCRIERE: www.freebiketeam.ro

DIN MITOLOGIA LOCURILOR:

Legenda aminteste ca printre primii care au salasuit aici, in valea “lotrilor” (hotilor) au fost cetele de haiduci ce isi gaseau adapost in adancul padurii, la adapostul cetinei de brad sau la umbra fagului, unde, dupa un “jaf la drumul mare”, undeva jos in trecatoarea Oltului sau dincolo peste creasta muntelui, se afundau aici pentru impartirea prazii si pentru a o ascunde in adancurile pesterilor si grotelor din aceasta regiune.

Tot o legenda spune ca … mai sus, pe Vale, “isi faceau de cap” cetele lui Malai (zona Malaia), Ciungu (in zona Ciungetului de azi) si Voinea (teritoriul actual al Voineasei). Mai tarziu, dupa ce si-au adunat suficienta bogatie si s-au saturat de praduit, haiducii si-au intemeiat familii si s-au stabilit pe locurile care astazi se numesc: Malaia, Ciunget, Voineasa…SFARSIT.

Articol realizat de: Maria-Teodora Secul

poza-4607_2