KTM 1190 ADVENTURE 2014


KTM 1190 ADVENTURE MY14

 

Anul 2014 ne aduce in sfarsit cea mai sigura motocicleta de strada: noul KTM 1190 ADVENTURE si 1190 ADVENTURE R!
Da, este adevarat si verificat. In sfarsit, acest vis al oricaruia dintre noi a devenit realitate, gratie primului sistem de asistenta al pilotului care isi face treaba perfect chiar si atunci cand iei curba – MSC (Motorcycle Stability Control).
Pana cum cativa ani, KTM era considerat un “newcomer” in segmentul motocicletelor de strada. Si totusi, iata ca a reusit nu doar sa se impuna, ci sa devina lider in inovatii tehnologice prin MY14 si totodata sa devina cel mai mare producator de motociclete al Europei.

Inovatia KTM-BOSCH
Acest pas in dezvoltare, adica noul MSC reprezinta o noua “piatra de temelie” in industria moto si nu ar fi fost posibila fara niste parteneri pe masura. Dezvoltat impreuna cu BOSCH, sistemul de control al stabilitatii motocicletei (MSC), impreuna cu C-ABS (Combined Antilock Braking System) si MTC (Motorcycle Traction Control), ajuta pilotul noului 1190 ADVENTURE intr-o multitudine de feluri – bineinteles, in limitele fizicii – astfel:
MSC poate preveni alunecarea rotilor cand puneti frana in timp ce va inclinati pe o parte;
MSC scurteaza momentul de redresare atunci cand franati inclinandu-va pe o parte;
MSC impiedica motorul sa se dea peste cap in cazul unei franari de urgenta;
MSC impiedica ridicarea rotii din fata in timpul accelerarii.
Toate acestea formeaza premiza perfecta pentru un dinamism maxim si distractie pura, combinate cu increderea adusa de siguranta optima.
Motocicleta vine cu cinci harti pentru injectie:
– Sport
– Street
– Rain
– Offroad
– MTC Off (pentru cei mai curajosi dintre voi)
C-ABS sau MTS/ABS are si el trei moduri:
– normal
– offroad (o premiera mondiala)
– MTC/ABS Off…
EDS (Electronic Damping System):
– va pemite chiar in miscare fiind, sa ajustati electronic compresia si revenirea suspensiei

Tehnologia de varf, cunostintele dobandite in competitii si nu in ultimul rand un intreg arsenal de sisteme de asistenta electronica de ultima generatie, i-au asigurat lui 1190 ADVENTURE cei 150 cai putere si o greutate de doar 230 kg (cu rezervorul umplut la capacitate maxima – 23 litri). Prin el, standardele pentru motocicletele de touring sunt acum redefinite si ridicate, atat pentru calatoriile pe asfalt, cat si pentru cele off-road, starnind valuri de incantare atat in mass-media, cat si in randul riderilor.
Prin imbatabila sa greutate scazuta, dinamica superioara si siguranta exemplara, 1190 ADVENTURE detine toate valorile traditionale care stau la baza companiei KTM. Detine totodata foarte bune abilitati de touring, versatilitate si precizie, drept pentru care nu cunoaste adversar pe asfalt.

Puternicul, economicul si rafinatul 75° V2 motopropulsor cu al sau sistem electronic de management al motorului cu comanda prin cablu, confera toate trasaturile necesare unui touring de inalta clasa: suficienta putere chiar si in primele vitezele ale motorului, o capacitate energetica medie dar solida pentru un touring incarcat cu bagaje si o putere maxima si reactie imediata ori de cate ori va fi nevoie.

Productia noilor modele de KTM 1190 ADVENTURE si 1190 ADVENTURE R pentru 2014 va incepe in luna decembrie, anul acesta. Ele vor avea MSC-ul incorporat, iar pretul inRomania va fi de 13.995 Euro, (toate taxele incluse) pentru primul si 15.495 Euro pentru ADVENTURE R.

Vestea cea mai buna este ca tot din decembrie a.c., MSC va fi disponibil pentru toti posesorii de 1190 ADVENTURE sau ADVENTURE R achizitionate in 2013! Il veti putea achizitiona de la dealerii autorizati KTM, la pretul de 399 Euro (pret valabil in Germania).

1190 ADVENTURE va ofera o gama variata de aplicatii pentru a va bucura de calatoriile voastre de orice tip: de la croaziera, pana la minunata lume de dincolo de asfalt!

– Motorul:1190 cc, 4 timpi, recire cu apa, dezvolta un cuplu de 125 Nm si 150 de cai!
– Capacitatea rezervorului: 23 litri; consumul fiind si el redus cu 20%!!!
– Ecran ajustabil care “arunca” vantul pe deasupra capului riderului
– Ghidonul poate fi ridicat sau coborat cu 10 cm
– etc….

By: Maria-Teodora Secul

Sursa: www.ktm.com

ZooEffect WordPress plugin

 

 

900.300

Leave a Reply

Your email address will not be published.