Husqvarna renunta la Mario Roman

mario-roman-hard-enduro

Conform publicatiei EnduroPro Digital Magazine, Mario Román a ramas fara echipa. Surprinzator sau nu, Husqvarna nu i-a reinnoit contractul pilotului din Madrid, cu toate ca acesta a avut un an plin de rezultate foarte bune. Acum el a ramas fara motocicleta si se afla intr-o situatie incerta in ceea ce priveste sezonul de SuperEnduro 2016/2017 si HardEnduro 2017.

mario-roman-husqvarna

Venit de la echipa privata Zona Paddock EnduroPro, Mario a fost in acest an pilot al echipei de uzina Husqvarna si coechipierul lui Graham Jarvis, luptandu-se cot la cot sau ghidon la ghidon cu acesta si cu Alfredo Gomez deopotriva, urcand pe podiumurile celor mai hard si mai importante competitii precum Lagares XL, Megawatt, Gotzenrodeo, Hixpania sau recenta si controversata cursa Ukupacha. A fost de asemenea unul dintre cei patru castigatori ai Erzbergului din acest an si a terminat pe locul patru la Romaniacs. Dupa toate aceste rezultate obtinute numai in acest an, poate fi considerat pe buna dreptate unul dintre cei mai buni trei piloti din lume in domeniul enduroului extrem.

Cu toate acestea, Husqvarna nu l-a mai vrut in echipa oficiala, o decizie probabil dificil de inteles de catre fanii lui. Exista voci care spun ca urmatoarea achizitie a marcii ar putea fi tanarul Billy Bolt, de asemenea un pilot foarte talentat si cu potential, care a avut cel mai bun rezultat al sau din acest an la Erzbergrodeo, clasandu-se pe pozitia 5.

mario-roman-hard-enduro

Mario Román se afla acum la masa tratativelor cu alte marci distinse in incercarea de a infrunta cu oarece garantie perioada ce urmeaza, mai ales ca in cateva saptamani, la inceputul lunii decembrie va avea loc etapa de SuperEnduro din Polonia. Exista zvonuri ca Mario sa faca echipa cu GasGas. Ramane insa de vazut. Cert este ca orice echipa care va semna cu el va avea numai de castigat in 2017.

By: Maria-Teodora Secul

Sursa: EnduroPro Magazine