Hard Enduro Piscu’ Negru – Editia a 3-a

a

Data de 6 Septembrie  2014 marcheaza cea de-a 3-a editie a celei mai HARD competitii DE O ZI – HARD ENDURO PISCU’ NEGRU – in acelasi peisaj idilic de pe Transfagarasan!

tr

Calendarul evenimentului arata in felul urmator:

-vineri 5 sept. – sosire piloti, inscriere, licente FRM, vizita medicala, asigurare, pana la ora 24

-sambata 6 sept. – concurs offroad , START-ora 9am, inchidere traseu –ora 6pm. 8pm – PREMIEREA

-duminica 7 sept. – zi libera  offroad sau plecare spre casa.

trof2

Concursul este impartit pe trei categorii: Hobby, Experti si Profi.

piscu

 Traseul 2014 este acelasi ca si la editia de anul trecut. Explicatia: in 2013  numai un procent mic de piloti a terminat cursa, din cauza vremii nefavorabile. De aceea, organizatorii au decis ca nu ar fi avut rost sa faca schimbari, atata timp cat  majoritatea pilotilor nu au apucat sa-l vada pe tot.

pi1

TRASEUL HOBBY contine o urcare si o coborare unite de un drum de legatura. Nivel dificultate insa…este de  Experti, iar lungimea, de 15 km. Dupa sosire pilotii vor parcurge o sosea de legatura pana la tabara de baza, pe care se aplica legile rutiere in vigoare.

TRASEUL EXPERTI este format din 3 urcari si 3 coborari, unite de drumuri offroad dar si de sosea, pe care se aplica legile rutiere in vigoare. Lungime : 39 km.

TRASEUL PROFI este alcatuit din 4 urcari si 4 coborari, unite de drumuri offroad dar si de sosea, pe care se aplica legile rutiere in vigoare. Lungime : 45 km

pi2

Pe sosea timpul nu se contorizeaza pt cursa, adica la intrarea pe sosea pilotii vor avea stop-timp – 20min, timp suficient pana la reintrarea in offroad. Traseul va fi marcat cu benzi si sageti-vopsea. De asemenea va fi inregistrat pe GPS.

h

TANK POINT-ul este la jumatatea traseului (CP2) si este necesar numai pt clasa EXPERTI si PROFI (aprox 5l benzina) ; Fiecare concurent isi asigura / marcheaza recipientul cu combustibil si il preda vineri la o masina a organizatorului.

Evenimentul este afiliat FRM, ca atare fiecarui pilot ii trebuie licenta de pilot FRM, asigurare de cursa si viza medicala de la medic sportiv. Acestea se pot procura si in ziua de vineri, 5 sept, la locul de inscriere – CONACUL URSULUI, Transfagarasan.

STARTUL se va da  la „Conacul Ursului”  iar FINISH-ul  Profi/Experti la 1km distanta de acesta. Finish-ul Hobby este la 7 km distanta de „Conac”, deci intoarcerea este pe sosea.

- CP2 si CP3 o sa aiba „time-bar” , adica timp-limita pe traseu.  Valabil pt Experti si Profi.

-Fiecare urcare are un timp de penalizare daca nu este facuta.  Deci se poate ocoli  si contiua traseul dar totusi sa ramai in puncte!

pi3

CAZARE

-Tabara de baza este tot la pensiunea CONACUL URSULUI – Transfagarasan

Daca nu mai sunt locuri de cazare la Conac, mai aveti urmatoarele optiuni :

HOTEL SIESTA - www.hotel-siesta.ro

HOTEL PISCUL NEGRU - www.hotelpisculnegru.ro

CABANA PALTINU’ – 0744.43.79.34-GABI

CABANA IZVORUL ARGESULUI – 0721.996.229

CABANA  VALI – 0747.386.121

Mentionati concursul de enduro. Pentru si mai multe detalii legate de competitie, accesati pagina: http://www.endurostore.ro/hard-enduro-piscu-negru/

La eveniment se poate veni si cu cortul, locul de campare fiind pe malul raului Capra. Organizatorii invita enduristi din toate categoriile impreuna cu familiile, prietenele, sotiile si copiii. De asemenea, ei subliniaza gradul de dificultate al cursei printr-o invitatie:

“Daca nu vrei sa faci traseul cu motocicleta atunci poti sa il parcurgi pe jos , sa filmezi sau sa faci poze prietenilor din traseu.  Viteza de deplasare va fi destul de mica astfel incat sa  vezi toti concurentii in diferite ipostaze. Poti chiar sa ajuti la pasaje mai grele.”

Si noi vom fi prezenti la eveniment, unde un membru Motomaniac va poza, iar altul va participa! ;)

By: Maria-Teodora Secul

PISCU’ NEGRU 2013

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>