Hard Enduro Piscu’ Negru – Cea mai asteptata cursa din an


TRANS-FA-GA-RA-SAN…un cuvant pe cat de lung, pe atat de important. De ce? Pentru ca ilustreaza coltul idilic al Romaniei, unde in data de 26 septembrie va avea loc Hard Enduro Piscu’ Negru – adica cea mai indragita si asteptata cursa de o zi din tara! Si este pe cat de HARD, tot pe atat de frumoasa, datorita locatiei sale – un spectacol al naturii – in fata careia ramai mut de placere.

v3

 Editia din acest an se anunta a fi deosebita intrucat traseele au suferit modificari notabile, iar pilotii de la clasa Hobby vor avea un traseu complet nou. Concurentii vor avea parte cam de tot ce se poate: urcari si coborari lungi si abrupte, rau cu ape repezi, bolovani, gol alpin etc. – adica cele mai savuroase ingrediente de hard enduro, presarate pe crestele Fagarasilor.

v11

Asadar, clasa Hobby va avea o urcare si o coborare, clasa Expert va avea de infruntat doua urcari si doua coborari, iar clasa Profi, o urcare si o coborare, pe langa acestea bineinteles, pilotii avand parte si de alte “surprize” pe traseu.

v9

Nu va speriati de data evenimentului, deoarece organizatorul competitiei, Vali Chefani este increzator ca vremea va tine cu oamenii buni:

“Dragi prieteni, in acest an editia HARD ENDURO PISCU’ NEGRU ­2015 , va avea loc pe data de 26 SEPTMBRIE. Este tarziu, dar pt ca nu vreau sa ma suprapun peste evenimentele prietenilor mei, Gotzo Ride­Tour, Stefan Ene (EMD) si Tony Olaru asta a fost singura data posibila. Septembrie este deja o luna de vara deci sunt increzator ca vom avea vreme buna. Evenimentul se anuleaza numai in caz de ninsoare/zapada, deci ghinion…Cei care au achitat avans la cazare nu vor pierde avansul ci vor putea sa-­si pastreze rezervarea pt alta data. La aceasta editie traseul va fi putin schimbat pt toate clasele. Clasa Hobby va avea un traseu mai usor decat la editiile anterioare.Va rog sa cititi cu atentie regulamentul si sa ma intrebati daca aveti nelamuriri !Va astept!”

FOTO: Vali Chefani (organizator Hard Enduro Piscu’ Negru)v1

 De asemenea, organizatorul si prietenii care l-au ajutat sa faca traseele din acest an au avut placerea sa-l intalneasca pe Nea’ Nicu, ciobanul de la stana din Piscu Negru, un personaj parca rupt din folclorul mioritic. Acesta i-a omenit pe organizatori cu bulz, mamaliga, branza si alte bunatati traditionale in timpul incursiunilor lor si l-au castigat de prieten. Iata ce inseamna ospitalitatea si traiul pitoresc la 2000 si ceva de metri altitudine, unde simti cu adevarat spiritul romanesc atat de frumos cantat in doine si descris in poezii.

v15 v16  v13  v19 v21 11866206_960391814025086_6483349934007985280_n

FOTO: Stana Piscu Negru

v7

Toata lumea este bine-venita la eveniment, la fel ca in fiecare an. Puteti parcurge traseul pe jos daca nu detineti o motocicleta, puteti face poze concurentilor sau chiar sa le dati o mana de ajutor la nevoie. Insa cel mai bine veti putea trai experienta Piscu’ Negru pe motocicleta.  Toti pilotii care au participat in anii trecuti abia asteapta cursa din acest an. Asa ca, luati-va si voi inima in dinti si inscrieti-va in lupta pentru cucerirea Piscului Negru, deoarece fiecare picatura de sudoare de pe traseu va fi compensata de peisaje, noi prieteni, distractie si o experienta de neuitat! Pe 26 septembrie, ne vedem acolo!

By: Maria-Teodora Secul

v6