Festivalul ROCK THE HILL aduce inovatie si distractie pentru toata lumea

rock the hill2

Din 2011, doi iubitori ai sportului cu motor pe nume Ciufudean Mihai si tatal sau Ciufudean Alexandru, au venit cu ideea de a pune bazele unei echipe de enduro la Hasag. Cand s-au demarat primii pasi pentru  obtinerea autorizatiilor, au fost doar cei doi. In scurt timp, li s-au alaturat alte 3 persoane: Sebastian Suciu, Mihai Fuhrmann si nu in ultimul rand, Claudiu SavaMihai, (aka Mitza Sb pentru prieteni) ne spune cum a inceput sa prinda contur acest proiect:

“Dupa 3 ani in care am acumulat destula experienta in organizare de concursuri moto, impreuna cu tatal meu, am decis sa punem ideea in aplicare. Astfel a luat startul organizarea  primei editii a festivalului de enduro ROCK THE HILL din zona vulcanilor noroiosi de la Hasag din judetul Sibiu (specificam ca festivalul are loc la 10 km de locatia vulcanilor).”

afish

Cel mai frumos lucru la Festivalul ROCK THE HILL se afla chiar la baza lui –  ideea de a oferi  tuturor pasionatilor de enduro (MOTO/ATV/QUAD) posibilitatea parcurgerii unui traseu (prolog cat si off-road) de catre oricine, indiferent de conostintele intr-ale pilotajului, FARA taxa de participare!

PROGRAM (9-10 AUGUST)

Ziua 1.
09:00-12:00 sosirea si pregatirea riderilor
12:00-12:30 deschidere prolog pentru antrenamente
12:30-13:00 briefing
13:00-start
Seara – party!!

Ziua 2
09:00-13:00 traseul 20km OFFROAD!
14:00 premierea

In cadrul petrecerii se va sustine un concert live de catre 2 artisti locali BasilVio si DaChamp

ATENTIE: Pentru cazare trebuie sa veniti cu cortul in portbagaj, pentru a completa atmosfera de distractie si libertate in mijlocul naturii!

Care este scopul acestui Festival in definitiv

“Vrem sa demonstram ca aceasta comunitate a enduristilor nu distruge natura. Prin traseele pe care le vom avea in acest an si in cei care vor urma, vrem sa promovam turismul rural si zonele care ofera privelisti extraordinare in zona Hasagului (comuna Loamnes, judetul Sibiu). Alaturi de prietenii nostri si de dumneavoastra in calitate de  participant, ne dorim sa creem o traditie a festivalului.”, au declarat organizatorii.

HASAG

Cateva repere istorico-geografice:

Hașag, este un sat în partea de vest a județului Sibiu, în Podișul Secașelor si apartine de comuna Loamneș. Prima atestare documentara a satului Hașag dateaza din 1263, intr-un document in care se mentioneaza ca satele Witz (Ocna Sibiului), Hassach (Hașag) si Monora (Mănărade) sunt donate de Ștefan, regele Ungariei, unui feudal cu numele de Jula.
La sud de sat se gasesc vulcanii noroiosi, declarat monument al naturii in 2004.

Vulcanii-noroiosi-de-la-Hasag

By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>