Fairplay intre frati: Dakarul tras la sorti!

ESCALÉ-BROTHERS-WITH-TEAM-BIANCHI-PRATA-2

Dakar 2014 se apropie tot mai mult. Din 5 pana in 18 ianuarie 2014, acest raliu legendar va monopoliza atentia tuturor impatimitilor de curse si iubitorilor de aventuri pe doua sau mai multe roti. Cu toate ca mai sunt mai bine de doua luni pana la start, cei atinsi de acest “virus” sunt in toiul pregatirilor si deja fac multe sacrificii si intampina obstacole care mai de care.

Asa s-a intamplat si cu gemenii Gilbert si Oriol Escalé, care, desi initial s-au inscris amandoi la raliu, cu cateva saptamani inainte de Dakar s-au trezit intr-o grea dilema: au trebuit sa aleaga care dintre ei va “alerga” cu singura motocicleta ce va lua startul.

20131126607_actu_jumo_escale-s

Soarta e de multe ori cruda. Pentru debutul lor la Dakar, gemenii Escalé isi pregatisera o intrare deosebita. Cei doi frati ar fi trebuit sa “atace” prima lor mare provocare din cariera lor, umar langa umar, cu numerele 96 si 97, imbracati in combinezoane identice, pe doua motociclete “gemene”.

Si totusi, vestea proasta cum ca unul dintre sponsorii lor s-a retras, a spulberat toate planurile tinerei perechi de piloti: reducerea bugetului insemna ca doar unul dintre ei mai avea acum posibilitatea sa concureze! Cum ar fi putut ei sa aleaga avand in vedere faptul ca erau de nedespartit oriunde s-ar fi dus; care dintre ei sa aiba privilegiul de a participa la primul lor Dakar?

Cei opt ani de experienta in competitii demonstreaza ca sunt in egala masura talentati si dupa nenumarate discutii, nici unul dintre ei nu a vrut sa renunte la singura motocicleta ce o aveau acum la dispozitie, ceea ce e si firesc de altfel.

gemenii

Potrivit dakar.com, Oriol a declarat ca le-a fost imposibil sa ajunga la o intelegere si atunci au decis sa traga la sorti. Si-au scris  amandoi numele pe cate o bucatica de hartie si au rugat o “mana impartiala”, pe mama lor, sa aleaga pe nevazute cine va fi la linia de start.  Sortii au decis in favoarea lui Oriol, care, conform dakar.com, a spus ca oricum vor fi prezenti amandoi la cursa din ianuarie; el pe motocicleta, iar Gilbert intr-un vehicul al presei. Tot norocosul Oriol a spus ca fratele sau va scrie articole pentru o publicatie, ceea ce-i va permite sa descopere raliul din spatele scenei pentru anul viitor, intrucat cu siguranta atunci vor concura impreuna.

 

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>