Dakar Rally: Etapa a 7-a – Honda revine

BarredaStage7

Salta (Argentina) – Uyuni (Bolivia)

Joan Barreda, pilotul  echipei HRC Honda a castigat astazi, 12 ianuarie, cea de-a treia sa etapa la Dakar, cand cursa a intrat in Bolivia pentru prima data in istoria acestui eveniment! Spaniolul a castigat totodata cea de-a patra etapa pentru Honda in Dakarul din acest an.

Cea de-a doua saptamana a raliului a inceput in aceasta dimineata din orasul argentinian Salta si s-a indreptat catre Bolivia in prima portiune  a etapei, in conditii meteo care au facut ca startul sa fie mutat cu 60 de mile mai in fata.

finish

Barreda s-a declarat bineinteles, incantat de rezultat cu toate ca a fost foarte greu sa ramana concentrat. Altitudinea i-a cam dat ameteli, mai ales dupa ce  traseul l-a dus prin apa si noroiul raului.

Barreda a fost rapid pe intreg parcursul etapei, avand cei mai buni timpi, clasandu-se cu patru minute si trei secunde in fata lui Marc Coma.

Cyil Despres (Yamaha) a terminat etapa de azi pe locul trei, la aproximativ cinci minute si jumatate fata de Barreda.

Riderul care a avut cel mai mult de suferit azi a fost Alain Duclos, pilotul echipei Sherco ratacindu-se la un moment dat si terminand pe locul 21, dupa ce a luat startul primul, gratie victoriei sale de vineri.

La general, Coma e in fata lui Barreda cu 38 minute si 14 secunde. Jordi Viladoms este pe trei la general, cu o ora si 16 minute in fata lui Duclos, care a cazut pe locul patru din cauza greselii de azi.

Cyril Despres, campionul de anul trecut, a ajuns pe locul 10 la general, cu toate ca e in urma cu doua ore si 26 de minute.. Dar sa vedem ce aduce ziua de maine!

By: Maria-Teodora Secul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>