Dakar Rally Etapa 13: Despres castiga batalia, insa Coma castiga razboiul!

coma

La Serena – Valparaiso

Cyril Despres (Yamaha) a castigat astazi etapa finala a Dakar 2014, insa Marc Coma a castigat “razboiul”, luand cel de-al patrulea sau trofeu Dakar si cel de-al 13-lea pentru KTM!

Despres l-a intrecut pe Joan Barreda (Honda) cu doua minute si 30 secunde astazi, insa nu a fost de ajuns pentru a-si asigura un loc pe podium conform asteptarilor…Si a fost atat de aproape, “Francezul” ajungand la doar 35 secunde dupa coechipierul sau Olivier Pain – care a obtinut locul trei pe podium!  Totusi, avand in vedere faptul ca Despres a avut pe parcurs penalizari insumand o ora, efortul sau din etapa finala este unul remarcabil.

despres etapa 9

Clasamentul final se prezinta astfel: Marc Coma pe locul I – cu o ora si 52 minute in fata coechipierului sau Jordi Viladoms (locul II) – iar Olivier Pain (Yamaha), pe locul III (la doua ore si trei secunde distanta)! Despres a fost la doua ore si 38 secunde de Coma la general. Pain a terminat de altfel si etapa de azi pe locul trei, la trei minute si 10 secunde fata de coechipierul sau. Mi se pare mie, sau numarul norocos al lui Olivier Pain pare sa fie “3″..? Locul patru la general l-a castigat Helder Rodrigues.

barreda 13

Joan Barreda, care pana mai ieri fie se afla la conducere, fie era pe a doua pozitie – pana sa intampine problemele de ieri – s-a clasat in finl pe un dezamagitor loc 7…Cu toate ca saptamana aceasta parea ca are asigurat locul doi pe podium, “tanar si nelinistitul” Barreda nu si-a dozat bine pasii pe traseu, terminandu-si motocicleta si facand greseli care l-au costat scump. Stim ca la motocross cel mai important e sa fii cel mai rapid, insa nu la fel stau lucrurile la Dakar…Poate anul acesta-i va servi drept lectie pentru anul viitor.

coma e 1

Campionul Marc Coma – pentru ca deja il putem numi asa – a lipsit anul trecut din competitie din cauza unei rani la umarul stang, capatata la Marocco Rally. Anul acesta insa, si-a luat revansa cu un Dakar aproape perfect! A fost al doilea dupa prima etapa, al cincilea dupa etapa a doua, al treilea dupa trapa a treia, al doilea dupa etapa a patra; si dupa etapa a cincea si-a construit o pozitie de lider solida, tinandu-si rivalii la distanta pana la finalul celor 13 etape. A facut o cursa remarcabila in drumul sau spre cea de-a patra sa victorie la Dakar si prima dupa cea din 2011!

 

Rezultate la general:

1. Marc Coma (ESP, KTM) 54:50:53 ore
2. Jordi Viladoms (ESP, KTM) +01:52:27
3. Olivier Pain (FRA, Yamaha) +02:00:03
4. Cyril Despres (FRA, Yamaha) +02:00:38
5. Helder Rodrigues (PRT, Honda) +02:11:09
6. Jakub Przygonski (POL, KTM) +02:31:46
7. Joan Barreda (ESP, Honda) +02:54:01
8. Daniel Gouet (CHL, Honda) +03:10:34
9. Stefan Svitko (SVK, KTM) +03:50:10
10. David Casteu (FRA, KTM) +03:58:09

By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>