Dakar Rally 2019 Etapa 6: Gyenes isi mentine pozitia in ciuda problemelor tehnice

Etapa 6: Arequipa – San Juan de Marcona

Cine a crezut ca saptamana 2 a Dakarului va incepe lejer, afla acum ca ziua 6 a fost cea mai lunga etapa a editiei cu numarul 41. Aceasta a masurat peste 800 de kilometri, din care 336 km de proba speciala. 23 dintre cei 35 piloti care au luat startul la categoria Original by Motul (Malle Moto) mai sunt inca in cursa, pe locul doi la general reusind sa se mentina romanul Emanuel Gyenes.

Pilotul din Satu Mare a pierdut timp ieri, în cea mai lungă etapă din pricina problemelor cu sistemul de răcire a motorului. Deloc surprinzator insa, experienta si vointa de fier l-au ajutat sa faca fata problemelor tehnice intampinate, pe langa cele fizice (bratul drept recent operat) si sa-si pastreze locul 2 in clasamentul general al clasei Malle Moto si este pe locul 38 in clasamentul general al raliului. 

© RallyZone – Edoardo Bauer

Emanuel Gyenes (#32 Autonet Motorcycle Team): „Din păcate nu am început prea bine a doua săptămână din acest Dakar. La km 30 am avut niște dune foarte moi și, la un moment dat, am văzut că mi se aprinde becul de la apă, ceea ce însemna că am pierdut apa din radiator. Când m-am uitat jos, totul era apă cu nisip. M-am oprit să văd dacă îmi merge ventilatorul, dar totul funcționa și, neavând ce face în mijlocul dunelor, a trebuit să continui. Din fericire, nu s-a oprit motorul, dar am pierdut foarte mult timp, deoarece am mers mult mai încet, ca să nu-l încing prea tare. La alimentare, la km 80, cei de la Husqvarna mi-au dat apă, am încercat să vedem care este problema, deci am mai pierdut și acolo vreo 10 minute. Am decis să merg așa, să îmi iau apă cu mine, și am mai rulat încă 230 de km în aceste condiții. M-am mai oprit și la CP 1 și la CP2, să iau apă, pentru că a tot trebuit să completez, așa că, în etapa a șasea, am pierdut destul de mult timp, din păcate. Mă bucur că sunt aici, că am terminat ziua. Mi-ar fi părut foarte rău să ies din cursă din cauza unei probleme tehnice. Îmi doresc mult să termin acest raliu! ”


© RallyZone

Astăzi, 14 ianuarie se rulează în etapa a 7-a, bucla San Juan de Marcona, in care concurenții vor avea de parcurs 332 km de probă specială.
Cea de a 41-a ediție a Raliului Dakar se va încheia joi, 17 ianuarie, în Lima.

By: Maria-Teodora Secul