Dakar Etapa 12 – Clasamentul e pe “nisipuri miscatoare”

12

El Salvador  - Serana
In ultima speciala  mai importanta a Dakarului (penultima zi a evenimentului), Cyril Despres a fost pilotul dominant, castigand cea de-a doua sa victorie din acest an la Dakar.
Coma, liderul la general detine in continuare controlul si se simte si mai confortabil pe locul sau avand in vedere faptul ca urmaritorul cel mai apropiat – Joan Barreda – a avut azi mari probleme mecanice. Pe scurt, Despres a castigat din nou, Coma si-a mentinut controlul asupra pozitiei de lider la general, iar Barreda si-a facut motocicleta bucati la kilometrul 350 din cei 699.
Ziua a fost castigata in stil de maestru de catre Cyril Despres, adaugand in palmaresul sau o a doua victorie in 2014 si cea de-a 33-a de la Dakar! Al doilea la start in aceasta dimineata,  dupa Coma, campionul en-titre l-a prins rapid din urma pe catalan si l-a intrecut.
 coma
In spatele lor, marele perdant al zilei a fost Joan Barreda, al doilea la general, pana la startul de azi-dimineata din El Salvador..Din cauza unor probleme la Honda lui, catalanul a fost obligat sa se opreasca de cateva ori de la kilometrul 264, trecand linia de finish pe jos, la doua ore si 29 minute dupa Despres!
barreda
Ghinionul lui a insemnat norocul lui Olivier Pain, al treilea clasat azi (la 5 minute si 57 secunde distanta de castigator); cat si al lui Helder Rodrigues, al patrulea clasat astazi (la 7 minute si 21 secunde fata de Despres); si a mai profitat de pe urma acestui incident si Jordi Vilados, al cincilea azi, ajuns la 9 minute si 10 secunde dupa cel mai rapid om al zilei.
12e
La general, Marc Coma, care a primit ieri dupa-amiaza o penalizare de 15 minute pentru schimbarea motorului, are acum un avantaj substantial la victorie, cu o diferenta de 1:59’49” (doua ore practic) intre el si nimeni altul decat “carausul” sau – Jordi Viladoms..Acesta de altfel,va trebui sa fie cu bagare de seama maine in etapa finala, din moment ce intre el si Olivier Pain (Yamaha) nu sunt decat 10 minute si 27 secunde, care, la randul sau este la doar 3 minute 45 secunde in fata liderului echipei Yamaha – Despres – care este capabil sa termine pe podium…
Sa vedem ce se va intampla maine, in ultima etapa – de 150 km – spre Valparaiso! Va castiga Marc Coma cel de-al patrulea sau trofeu la Dakar si cel de-al 13-lea pentru KTM sau 2014 ne rezerva alte surprize?..Vom afla impreuna!
Video: Barreda trece prin momente critice:
By: Maria-Teodora Secul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>