Dakar 2017: Ivan “Fulgerul” Jakeš supravieţuieşte etapei 3 şi continuă cursa

ivan-lightning

Nici măcar fulgerul nu poate opri Elita Dakarului! Riderul slovac #20 Ivan Jakeš a fost lovit de fulger în timpul etapei 3 de ieri, deja notorie pentru “beţele în roate” puse concurentilor, în timpul unei furtuni în regiunea Salar Centenario, la 300 km distanţă de Finish…

Pilotul participă la Dakar la categoria ELITE ASO, conduce un KTM 450 Rally Replica şi se află la cea de-a 10-a sa participare la Dakar! Ivan s-a simţit lovit, dar a reuşit să continue să meargă pe motor, deşi avea dureri mari în braţul stâng. Mai mult decât atât, slovacul a terminat etapa pe poziţia 15!

Abia mai târziu a petrecut ceva timp într-un spital din Jujuy, unde a fost supus mai multor investigaţii (analize de sânge, EKG), i-au fost administrate fluide şi a fost ţinut sub observaţie, după care a fost declarat apt să rămână în cursă. Medicii au spus că motocicleta i-a salvat viaţa, conducând electricitatea prin rider şi apoi în pământ, prin anvelopele de cauciuc.

ij1 ij2

ij3 ij4

“Thank God he didn’t put his feet on the ground, because it would have been like a ground wire,” - tr. - “Slavă Domnului că nu şi-a pus piciorul jos, pentru că ar fi fost ca un cablu împământat,”a spus un membru din echipa sa.

Aşadar, Ivan Jakeš a luat astăzi startul în Etapa a 4-a de pe poziţia 14 şi îşi poate continua nestingherit visul la Dakar. Uite că se mai întâmplă şi minuni, nu doar tragedii şi abandonuri în Dakar! Un prieten de-al său nu s-a putut abţine şi l-a înfăţişat într-o imagine pe facebook drept Ivan Flash Gordon Jakeš :) Mult succes în continuare, Fulgerule! :)

By: Maria-Teodora Secul

Surse: facebook.com şi motorsport.com

ivan-lightning