Cum sa montezi un Mousse ?


Cum sa montezi/demontezi un mousse ?

Stim deja ca sunt foarte multi utilizatori de “Mousse” si de aceea ne-am gandit ca v-ar prinde bine un tutorial despre montarea si demontarea acestuia.

Pentru inceput e bine de stiut ca e mult mai usor de schimbat un cauciuc daca este tinut la o temperatura de minim 15 grade Celius; este foarte greu de schimbat daca acesta este tinut la temperaturi foarte scazute deoarece se intareste.

De ce aveti nevoie pentru aceasta operatiune :

– Minim 3 leviere

– Gel de mousse

– Aparat pentru dejantat (nu este obligatoriu dar e un avantaj)

             

Cu aparatul de dejantat apasati talonul cauciului astfel incat el sa intre in interior. In acelasi timp puteti unge cauciucul pe interior cu pasta pentru cauciucuri sau metoda romaneasca “apa cu sapun”.

  • mousse 2

 

Odata apasat talonul cauciucului si uns, vom introduce primele doua leviere (acestea sa fie la o distanta de cel mult 15-18cm unul fata de celalat).

Dupa ce am scos prima parte din cauciuc cu cele doua leviere, vom merge mai departe pana vom scoate de tot prima parte de talon

  • mousse 5

Dupa ce primul talon a fost scos, vom pune roata invers si vom apasa cu aparatul pe talonul ramas in janta.

  • mousse 6

Astfel vom avea spatiul necesar pentru a scoate mousse`ul afara din cauciuc.

  • mousse 7 mousse 8

Dupa ce ati scos mousse`ul afara, veti scoate cauciucul folosind aceasi metoda aplicata primului talon de pe janta (folosind doua leviere).

  • mousse 10 moussse 9

Inainte de a monta noul mousse, se spala cauciucul pe interior, se verifica carcasa interioara si se curata de reziduri.

  • mousse 11

Janta trebuie curatata si verificata; banda de pe janta trebuie sa fie continua si fara gauri, iar in cazul in care este rupta, aceasta poate fi inlocuita cu “Power Tape”.

La montaj, anvelopa si mousse`ul trebuie unse cu gelul de mousse (fiecare mousse nou vine la pachet cu un gel de montaj), ambele trebuie unse uniform si pe toata suparafata.

  • mousse 14

Pe talonul cauciucului se poate da cu pasta sau “apa cu sapun” pentru a fi mai maleabil.

Se introduce mousse`ul in cauciuc.

Acum puneti anvelopa pe janta cu mana si incercati sa o prindeti pe o suprafata cat mai mare. Aici va puteti ajuta si de genunchi, apasand pe o parte, in timp ce cu mainile puteti aranja anvelopa pe janta.

  • mousse 15

Apoi folositi 3-4 leviere, la o distanta de cel mult15 cm unul fata de celalalt. Primul levier va ramane in aceeasi pozitie, inaintand doar cu urmatoarele leviere.

  • mousse 16

Odata prins primul talon pe janta trecem la doilea, la care vom folosi aceeasi metoda cu 3 sau 4 leviere.

 

  • mousse 17

 

 

 

 

 

Dupa montaj se verifica daca talonul cauciucului s-a asezat bine, in caz contrar acesta trebuie “ajutat”. In aceasta situatie, veti avea nevoie de o valva auto pe care sa o introduceti in gaura in care a fost camera de aer. La aceasta valva vom conecta compresorul si vom introduce aer pana cand se va auzi o mica “explozie”; nu va faceti griji, nu se intampla nimic rau, talonul cauciucului se va aseza…

Leave a Reply

Your email address will not be published.